Gazete Vatan Logo

‘İsterlerse sınıra duvar örsünler...’

Başbakan Yardımcısı Kurtulmuş, mülteci kriziyle ilgili “İsterlerse sınırlarına duvar örsünler bu haliyle sürerse mülteciler kapıdan kovsalar pencereden Avrupa’ya gitmeye çalışacaktır” diye konuştu

‘İsterlerse sınıra duvar örsünler...’

Türkiye Diyanet Vakfı toplantı salonunda Cihannüme Dayanışma ve İşbirliği Platformu’nun “Sabah Namazı Buluşmaları” etkinliğinde yaptığı konuşmada, Cihannüma’yı Birleşmiş Milletler’den (BM) daha etkili bir kuruluş olarak tanımlayan Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, BM’yi şu sözlerle eleştirdi: “Birleşmiş Milletler dediğimiz kuruluş, inanın ki Cihannüma kadar etkili bir kuruluş değil. . ‘Göçmen sorunu’ dersiniz BM tavsiye eder, ‘Ukrayna krizi’ dersiniz BM gözlemcilik yapar, ‘Suriye’ye barış getirin’ dersiniz BM, sonsuz, sonuçsuz ve amaçsız birtakım otel toplantılarıyla sorunu çözebileceğini zanneder. Dolayısıyla bu anlamda bakıldığında dünyadaki en temel sorunların başında gelen şey, yönetilebilir bir dünya sisteminin, kurum ve kuruluşlarının henüz kurulamamış olması. Tam da yeni bir dünya bunun için gereklidir. ‘Yeni bir dünya’ sözünü kaç senedir söylüyoruz, bunu sadece bir temenni olarak değil aslında özellikle bizim siyasi mücadelemizde bunu bir ihtiyaçtan dolayı söylüyoruz.”

‘Bu insanlık davası’

Haberin Devamı

Başbakan Yardımcısı Kurtulmuş, göç sorununu, Türkiye’nin bir insanlık meselesi olarak gördüğünü ancak aynı sorunun batı tarafından “şark meselesi” olarak görüldüğünü ifade etti. “İsterlerse sınırlarına duvar örsünler, hatta gök kubbeye de çelikten bir kubbe koysunlar, dünya bu haliyle devam ederse kapıdan kovsalar mülteciler, pencereden Avrupa’ya gitmeye çalışacaktır” diyen Kurtulmuş, 20 sene önceki konuşmalarında, yeryüzünün büyük bir mülteci sorunuyla karşı karşıya kalacağını dile getirdiklerini hatırlattı.