Gazete Vatan Logo

‘İstediğin yerde in bacım’ projesi tuttu

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi taciz ve tecavüz olaylarına karşı gece kadınlara belediye otobüslerinde durak beklemeksizin istedikleri yerde inme imkanı getirdi.

‘İstediğin yerde in bacım’ projesi tuttu

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi, kadın yolcuların 22.00- 24.00 saatleri arasında durak beklemeksizin belediye otobüslerinden istedikleri yerde inmeleri için çalışma başlattı. Uygulamaya pilot bölge olarak Vadişehir, Sultandere ve Zincirlikuyu mahallerine çalışan 63, 44 ve 5 hat numaralı otobüslerden başlandı. Kadınlar, uygulamadan memnun olduklarını ifade ederek belediye yetkililerine teşekkür etti. Otobüs şoförü Ahmet Oğuz, 2005’ten beri belediyede bu görevini sürdürdüğünü anlatarak, “Projenin daha önceden başlatılması gerekiyordu. Genelde geç saatlerde kadın yolcularımızı istediği yerde indirmeye çalışıyordum. Uygulamanın resmileşmesinden memnunum. Projeyi canı gönülden destekliyorum” dedi. Yolculardan Mehlika Yazgıç bazı noktalarda iki durak arasındaki mesafenin çok uzun olduğunu belirterek, “Eve dönüş yolumuz zor oluyordu. Bu sistem daha güvende olmamızı sağlayacak” dedi. Tuğba Karabayır ise İzmir’den geldiğini, orada böyle bir uygulamanın bulunmadığını, projenin diğer kentlere de örnek olmasını dilediğini söyledi.

Haberin Devamı

‘Artık tedirgin olmuyoruz’

Yolculardan Hande Başak Mutlu, “Geç saatlerde eve tedirgin gidiyoruz ama bu uygulamayla, dolmuş gibi istediğimiz noktada ineceğiz. Kendimizi daha güvende hissedeceğiz. Projeyi hayata geçirenlere teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen “Bu uygulama tamamen güvenlik nedeniyle alınmış bir uygulamadır” dedi.