Gazete Vatan Logo

".istanbul" uzantılarına 20 bin kayıt

İstanbul'un cazibesini dijital dünyaya taşıyan ".ist" ve ".istanbul" uzantılı internet adresleri genel kayıta açılmasının ardından ".ist" ve ".istanbul" alan adı uzantılarına 20 günde 20 bin kayıt yaptırıldı

".istanbul" uzantılarına 20 bin kayıt

İstanbul Büyükşehir Belediyesinden yapılan açıklamaya göre, genel kayıta açılan Türkiye'nin tek milli alan adı uzantısı Nokta İstanbul'da rekor yaşandı.

"İlk gelen alır" kuralına göre yapılan satışlarda ".ist" ve ".istanbul" alan adı uzantılarına talep büyük oldu. Satışların başladığı 10 Mayıs'tan itibaren ".ist" ve ".istanbul" alan adı uzantılarına 20 günde 20 bin kayıt yaptırıldı.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Medya AŞ Genel Müdürü Bekir Kaplan, halkın gösterdiği yoğun ilgiden çok memnun olduklarını belirterek, "Dijital dünyada İstanbul alan adı uzantılarının gücüne inanarak böyle bir projeye başladık. Şimdi sevinerek görüyoruz ki halkımız da İstanbul adının internetteki gücüne inanıyor. İstanbul alan adı uzantılarına talepler çok yoğun." ifadelerini kullandı.

FETHİN YIL DÖNÜMÜNDE KAMPANYA

Öte yandan, Nokta İstanbul'da, 29 Mayıs İstanbul'un fethinin yıl dönümü dolayısıyla yeni bir kampanya başlatıldı. ".istanbul" ve ".ist" uzantılarından alana bir de bedava verilecek. Bu akşam 00:00'da başlayan kampanya 31 Mayıs 23.59'e kadar geçerli olacak. Kampanyaya kayıt operatörleri Atak, İhs Telekom, İsim Tescil, Natro, turhost.com, turkticaret.net katıldı.

Haberin Devamı