Gazete Vatan Logo

'İstanbul’un doğal ürün merkezi Şile olacak'

'İstanbul’un doğal ürün merkezi Şile olacak'

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Başkanı Kadir Topbaş, Şile’de bulunan Yeryüzü Doğal Ürünler Pazarı’nı ziyaret etti. Pazar tezgahında bulunan ürünler hakkında üreticilerden bilgi alan Topbaş, organik ürünleri tattı. İstanbulluları organik ürünlerin üretildiği pazara davet eden Topbaş, obezitenin en büyük sebeplerinden birinin organik ve doğal beslenmemek olduğunu söyledi.

"SAĞLIKLI YAŞAM İÇİN BU PAZARA GELSİNLER"

Günümüzün en büyük sorunlarından birinin sağlıksız beslenmek olduğuna vurgu yapan Başkan Topbaş, "Besin kaynaklarımız kirletilmiş durumda genel olarak. Diyetisyenler ve tıp uzmanları bizleri her zaman uyarıyor, ’Aman ha oynanmış ürünler yemeyin’ diye. Şekline şemailine bakmayınız tadı lezzetli. Genleriyle oynanmamış geleneksel, yerli tohumlarla burada üretim yapılıyor. Ürünler hem işlenmiş, hem doğal haliyle pazarlanıyor bu pazarda. İstanbullular koşarak, sağlıklı yaşam için bu pazara gelsinler" dedi.

"ŞİLE YELDEĞİRMENİ HİZMETE KAZANDIRILACAK"

Şilelilere yeni bir yel değirmeni yapılacağı müjdesi veren Başkan Kadir Topbaş, Şile’nin doğal ürünlerin merkezi olacağını söyledi. Topbaş, "Geçmişte burada bir yel değirmeni varmış. O yel değirmeni buralarda bir yerde tekrar hayata geçireceğiz. Genleriyle oynanmamış buğdayların üretimini yapıp burada ekmeğini yapıp ve köylülerin ürettiği, tereyağı, süt, yumurta gibi her türlü ürünlerin satıldığı bir merkez haline getirmeyi planlıyoruz. Şu an üzerinde duruyoruz. Yakın gelecekte burada görülecek bir güzellik olacak"dedi.

Haberin Devamı

"TOPBAŞ DEDENİN PALAMUTLARI"

Şile su ürünleri kooperatifinin tezgahında bulunan Şile Palamut Balığını gören Topbaş tezgahda balık hakkında bilgi, alırken tezgahtarın Başkana "Topbaş dedenin balıkları diye seslenmesi Kadir Topbaşı güldürdü.Ayrıca Palamut Balıkları üzerinde sarıca arı olarak bilinen arıları gören Başkan Kadir Topbaş neden arılar balıklara geliyor sorusu üzerine Balıkçı esnafı Palamut Balığının tazesine sarıca arı gelir bayata gelmez dedi.

"SIRRIM DOĞAL BESLENMEK"

Sağlıklı ve genç görünümünü doğal beslenmeye borçlu olduğunu belirten Başkan Topbaş, "Özellikle hassasiyet gösteriyorum doğal beslenmeye. Bana da sırrımı soruyorlar. Dışarıda mümkün mertebe ekmek yemiyorum. Ekşi mayalı geleneksel mayalı ekmek tercih ediyorum. Yoğurt ayran dışarıda hayır. Kendi mayaladığımız yoğurdu tüketmeye hassasiyet gösteriyoruz. Şunu da söylemek isterim ürünler çok pahalı değil" ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

Vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği Başkan Topbaş’a pazar esnafları tarafından içerisinde çeşitli sebze tohumlarının bulunduğu bir sepet hediye edildi.

"DOĞAL ÜRÜNLERİN TOHUMLARI BAŞKAN TOPBAŞA HEDİYE EDİLDİ"

Şile Belediye Başkanı Can Tabakoğlu İ.B.B Başkanı Kadir Topbaş’a doğal ürünler yetiştirmesi için bir sepet tohum hediye etti. Başkan Kadir Topbaş;Gençliğimizde rahmetli babamdan ağaç aşılamayı toprak kazmayı öğrenmiştim şimdi bu tohumları o bilgiler çerçevesinde yetiştireceğim dedi.