Gazete Vatan Logo
Magazin ‘İstanbul beni uçurdu!’

‘İstanbul beni uçurdu!’

‘İstanbul beni uçurdu!’

Çarşamba gecesi Caz Festivali kapsamında Hugh Laurie’nin sahne şovu hayranlarını büyüledi.

Çarşamba gecesi 21. İstanbul Caz Festivali kapsamında Harbiye Açıkhava’da Dr. House yani Hugh Laurie’yi izledik. Akasya AVM sponsorluğunda gerçekleşen konserde Laurie ve The Copper Bottom Band ekibi Açıkhava sahnesini merdivenlerine kadar doldurdu. Sanatçı, kalabalıkla karşılaştığı an Türkçe olarak teşekkür etti. Açılış şarkısının ardından şov başladı ve Laurie’nin tiyatro günlerine geri döndük. Teatral bir düzenlemede kuralan sahne diğer konserlerdeki aslına uygun olarak dekore edilmişti.

Laurie, konserde hopladı, zıpladı, eğildi, dans etti, tango yaptı, yeri geldi ayağı ile bile piyano çaldı... İngiliz kanının verdiği kibarlığı ile de gerek seyirciye gerekse diğer müzisyenlere durmaksızın teşekkür etti. Amerika’nın büyük buhran günlerinden kalma o acılı blues şarkıları Laurie’nin piyanosunda eğlenceli bir ritim olarak ses buldu. Bastonu ile dolaşan huysuz House, dünya tatlısı bir Laurie olarak karşımızdaydı. Özellikle aralarda seyirci ile atıştığı talk show kısmına herkes hayran kaldı.

Haberin Devamı

Hem tiyatro hem konser izledik

Iko Iko, Kiss of Fire, Green Green Rocky Road gibi çok çok eski şarkılar Laurie’nin sesinde yeniden canlandı. Bana göre konserin baş kahramanlarından biri de The Copper Bottom’du. Grubun her müzisyeni yeteneğini konuşturdu. Kapalı Çarşı’dan alınmış fesle sahneye çıkan kontrobasçı favorilerden biriydi. Laurie ve dostları, “Bunu benden duyacak değilsiniz ama o kadar ülke gezdim ve İstanbul muhteşem bir şehir. Barış ve geleceğe” dedi. Konserden çıkarken, egosuz bu adama bir kez daha hayran kaldık. Laurie geceyi şöyle özetledi, “Çok güzel bir izleyici kitlesi, mekan ve şehir. Ortamda bizi uçuran bir enerji vardı.”