Gazete Vatan Logo

'İstanbul'a 3'üncü köprü ihalesi bu yıl yapılacak '

Bayındırlık ve İskan Bakanı Faruk Nafiz Özak Eskişehir’de yaptığı konuşmada, “Bize oy verenlerin değil, Türkiye’nin hükümetiyiz” dedi. Özak, parti farkı gözetmeksizin belediyelere destek verdiklerini söyledi

Dün akşam AKP İl danışma toplantısına katılan Bakan Faruk Nafiz Özak, bugün de Eskişehir Valisi Kadir Çalışıcı’yı ziyaret etti. İl Genel Meclisi Salonu’nda Vali Kadir Çalışıcı’dan brifing alan bakan Özak burada yaptığı konuşmada sivil havacılıkta devrim yaşandığını söyledi. Bakan Özak, “Bugün milletin gerçek efendisi köylüler de uçağa binebiliyor. 1920’li yıllarda Ulu Önder Atatürk, gittiği her yerde okul ve yol istendiğini söylermiş. AKP okul konusunda 102 bin derslikle rekor kırdı. Hükümetimiz özellikle duble yol yapımında çok başarılı oldu. Biz bize oy verenlerin değil, Türkiye’nin hükümetiyiz. Belediyenin hangi partiden olduğuna bakmıyoruz. Parti ve il ayrımı yapmaksızın her kentin belediyesine destek veriyoruz. Bizim için Eskişehir de bir Diyarbakır da. Önemli olan vatandaşa hizmet etmektir. Geçen gün DTP’li bir belediye başkanı geldi. Sorunlarını anlattı ve istediğini aldı” dedi.

BÜYÜKERŞEN'İN YOL ŞİKAYETİ
Valilik binasındaki İl Genel Meclisi Salonu’ndaki brifinge katılan DSP’li Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen de söz alarak yaptığı konuşmasında 2 dönemdir belediye başkanlığı görevini yürüttüğünü kaydederek kentteki karayollarının 8 yıldır ihmal edildiğini öne sürdü. Eskişehir’deki karayollarının adeta çamur üretme merkezine dönüştüğünü söyleyen Büyükerşen şöyle konuştu: “Bakımsızlık ve kalitesizlik nedeniyle asfalt delikleri dahi zaman zaman belediyemizin yardımıyla kapanmaktadır. Şehir çıkışlarına ‘Bu yolunun bakımından karayolları sorumludur’ diye tabela asacağım. Eskişehir’in içinden geçen çevre yolu, kara yollarının yüz karasıdır. Yıllardır bu Eskişehirlilere reva görülen bakımsız yolun derhal halledilmesi lazım. 25 senedir Bakanlık ve Karayolları Genel Müdürlüğü sadece buradaki şubesinin personel giderlerini ödemektedir. Bir tek kuruş masraf harcamamaktadır. Eskişehirli buna layık değildir.”

Toplantıya katılan Karayolları Genel Müdürü Mehmet Cahit Turhan, Yılmaz Büyükerşen’in sözleri üzerine yanıt vererek, “Eskişehir’e son 6 yılda 65 milyon YTL’lik yatırım yapmışız. 50 milyon YTL’si son 4 yılda yapıldı. Bu paralar Porsuk Çayı’na yatırılmadı her halde” dedi.

Büyükerşen ve Turhan’ın karşılıklı konuşmaları üzerine bakan Özak araya girerek, “Eskişehir’de takım ruhu oluşmuş ama Büyükşehir Belediye Başkanı'nın da ağabeylik görevini yapması lazım. Hocam size saygı duyuyorum. Ama burada görevinizde bir eksiklik görüyorum. Arkadaşlardan bazı şikayetler aldım. Sanki Büyükşehir’den kopuk çalışıyormuş gibi. Tüm Türkiye’nin takdirini kazanmış bir kuruma, karayollarına yüz karası ifadesi çok ağır oldu” diye konuştu.

3’ÜNCÜ BOĞAZ KÖPRÜSÜ
Odunpazarı semtindeki tarihi evleri gezen bakan Özak, sokakta karşılaştığı vatandaşlarla sohbet etti. Özak bir gazetecinin İstanbul’a yapılması planlanan 3’üncü boğaz körüsü ile ilgili sorusu üzerine, yap-işlet-devret modeliyle İstanbul’a üçüncü köprüyü yapacaklarını söyledi. Bakan Özak, dünyanın önemli firmalarının Türk ortaklarıyla birlikte bu konuya ilgi duyduklarını belirterek, “İstanbul Büyükşehir Belediyesi 3’üncü boğaz köprüsünün güzergahınının tesbitini yapacak. Bu öyle bir güzergah olacak ki İstanbul’un yaşadığı trafik sorununa birtakım kolaylıklar getirecek. İstanbul’un trafik sorunu yalnızca bununla çözülmüyor. Denizi ve raylı sistemi iyi kullanmak lazım. İstanbul’a her yıl 400 bin kişinin göç etmesini de incelemek lazım. Üçüncü güzergah konusunda 5 ayrı nokta tespit ettik. Bu konuyla ilgili uzun süredir çalışıyoruz. İhaleye çıktıktan sonra 3-4 yıl içinde biter. Köprüyü bu yıl içerisinde ihaleye çıkarmayı planlıyoruz” dedi.

Bakan Özak, daha sonra binası Odunpazarı Belediyesi tarafından restore edilen Gülşen Cengiz’e ait işyerinin açılışını yaptı, daha sonra AKP’li Tepebaşı Belediyesi tarafından yaptırılacak olan katlı otoparkın temelini attı.

Haberin Devamı