Gazete Vatan Logo

'İsmi RTE olsun!'

Ordu Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) Başkanı Servet Şahin'den ilginç açıklama...

Ordu Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) Başkanı Servet Şahin, "Ordu ve Giresun’da faaliyetlerini sürdüren yaklaşık yirmi sivil toplum kuruluşunun ortak fikri, şu anda inşaat çalışmaları süren Ordu-Giresun Havaalanı’nın isminin ’Recep Tayyip Erdoğan’ olması yönündedir" dedi.

Şahin, AA muhabirine yaptığı açıklamada, bölgeye havaalanı yapılması konusunun ilk olarak 1992 yılında ortaya çıktığını söyledi.

Söz konusu süre zarfında 3 Cumhurbaşkanı, 11 Başbakan, 15 Ulaştırma ve 15’de Bayındırlık ve İskan Bakanı’nın görev yaptığını belirten Şahin, buna rağmen geçen 20 yıllık süreçte havaalanı projesinin bir türlü hayata geçirilemediğini ifade etti.

Şahin, geçen 20 yılın ardından Ordu-Giresun Havaalanı’nın 22 Temmuz 2011’de temelinin atıldığını, bu defa da isim tartışmalarının ortaya çıktığını dile getirdi.

Daha önce adı OR-Gİ Havaalanı olarak açıklanan ancak bu ismin İngilizce’de olumsuz anlamlar ifade etmesi sebebiyle yerine başka isim arayışına girildiğinin altını çizen Şahin, Ordu ve Giresun’daki yaklaşık 20 sivil toplum kuruluşunun bir araya gelerek bu projenin isminin "Recep Tayyip Erdoğan" olması yönünde ortak bir fikir ortaya attığını kaydetti.

Bu ortak fikrin daha sonra imza altına alındığını ifade eden Şahin, "Bu karar Ordu ve Giresun’daki yaklaşık 20 sivil toplum kuruluşunun ortak kararıdır." dedi.

Kamuoyunda havaalanı ismi ile ilgili tartışmaları yakından takip ettiklerini ve bu tartışmalara son vermek adına böyle bir karar aldıklarını belirten Şahin, şöyle konuştu:

"Türkiye’de ilk defa deniz üzerine yapılacak olan ve halen inşaat çalışmaları süren havaalanı ile ilgili gelinen süreç bizleri oldukça mutlu etmektedir. Ancak yıllardır Orduluların ve Giresunluların özlemini çektiği havaalanı ile ilgili isim tartışmalarını da yakından izlemekteyiz. Bu konuyla ilgili kısa bir süre önce Ordu’daki ve Giresun’daki oda başkanları ile bir araya geldik. Bu birliktelik, yapılan görüş alışverişleri sonrasında yaşanan tartışmalara nokta koymak adına görüş birliğine vardı. Ordu ve Giresun’da faaliyetlerini sürdüren yaklaşık 20 sivil toplum kuruluşunun ortak fikri, şu anda inşaat çalışmaları süren Ordu-Giresun Havaalanı’nın isminin "Recep Tayyip Erdoğan" olması yönündedir."

"Havaalanı başbakanımızın söz verdiği tarihte biter"

Havaalanı’nın söz verildiği tarihte biteceğine inandığını da ifade eden Şahin, şöyle devam etti:
"Sayın başbakanımız şimdiye kadar söz verdiği her konuyu zamanında bitirmiştir. Biz başbakanımıza güveniyoruz. Zaten İçişleri Bakanımız İdris Naim Şahin olayın takipçisidir. Havaalanı ismi ile ilgili olarak sivil toplumkuruluşlarının tamamı bu ismi istiyor. Bu kadar sivil toplum kuruluşu bunuistiyorsa bu isteğimizin olacağına inanıyoruz. Bu öneri dikkate alınmalıdır.Çünkü bu Ordu ve Giresun’daki sivil toplum kuruluşlarının görüşüdür. İlerleyensüreçte alınan kararları önce İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin, ardından daBaşbakan Recep Tayyip Erdoğan ile paylaşacağız."

"Hayaller gerçek oluyor"

Giresun Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) Yönetim Kurulu Başkanı HasanÇakırmelikoğlu ise projenin Giresun ve Ordu illerinin 20 yıllık hayali olduğunusöyledi.

Atılan adımların mimarının Başbakan Recep Tayyip Erdoğan olduğunuvurgulayan Çakırmelikoğlu, şunları kaydetti:
"Hayallerimizin gerçekleşmesi için atılan adımlar Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatlarıyla gerçekleştirildi. Temeli atılarak başlanan çalışmanın 528 gün içinde tamamlanarak hizmete girecek olması her iki il için de çok önemlidir. Bu yatırım Giresun ve Ordu’nun ekonomik açıdan kalkınması adına stratejik bir yatırımdır. Bu yatırım her iki ilin tarihinin en ciddi yatırımı olacaktır. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın projeye adının verilecek olması üzerine başlatılan kampanyayı destekliyor ve olumlu yaklaşıyoruz. Havaalanının yapımıyla birlikte yöre ekonomisi canlanacak, ekonomik girdiler artacaktır. Daha önce yapılması beklenen proje için atılan adımlar son derece önemlidir. Bu yönde devletin gerekli çalışmayı yapıyor olması olumlu bir gelişmedir."

Haberin Devamı