Gazete Vatan Logo

'İslam dünyasını isyan ettirecek' iddia

'İslam dünyasını isyan ettirecek' iddia

Suudi Arabistan'ın Medine kentinde bulunan ve Müslümanlarca ikinci kutsal yer sayılan "Mescid-i Nebevi"yi genişletme çalışmalarının İslam dünyasında yeni kavgaya yolçabileceğini ileri sürdü.

İngiliz Independent gazetesi, Suudi Arabistan'ın Medine kentindeki "Mescid-i Nebevi"yi genişletme planı kapsamında Hazreti Muhammed'in kabrinin yıkılabileceğini iddia etti.

Gazete iddiasını Suudi bir akademisyenin hazırladığı 61 sayfadan oluşan plana dayandırdı.

Plan Hazreti Muhammed'in kabrinin çevresinde eşleriyle kızlarının yaşadığı ve Şiilerin kutsal saydığı odaların yıkılmasını öngörüyor.

Independent planlarda Hazreti Muhammed'in naaşının da yakınlardaki El Baki mezarlığına isimsiz olarak defnedilmesinin yeraldığını öne sürüyor.

İngiliz gazete, planlarda "Mescid-i Nebevi"de Hazreti Muhammed ile ailesinin hayatını anlatan hat sanatının yok edilmesinin ve Yeşil Kubbe'nin de yıkılmasının istendiğini de iddia ediyor.

Hem Şiilerce hem Sünnilerce kutsal sayılan bir yeri yok eden planın İslam dünyasında büyük tepkiye yol açacağı ve mezhep çatışmasını körükleyebileceğine dikkat çekiliyor.

Haberin Devamı

Hazreti Muhammed'in kabrinin bulunduğu "Mescid-i Nebevi" özellikle Osmanlı döneminde genişletilmişti.

Mekke'deki "Mescid-i Haram"dan sonra Müslümanlar'ın en büyük ikinci kutsal mekânı olan "Mescid-i Nebevi" her yıl milyonlarca hacı tarafından ziyaret ediliyor.

"Mescid-i Nebevi'nin resmi sorumluluğu Suudi Arabistan Kralı Abdullah'ta bulunuyor.