Gazete Vatan Logo

‘Islak imza incelensin’

Ergenekon ile Balyoz sanığı Dursun Çiçek, tutuklanmasına neden olan ıslak imzanın incelenmesini talep etti

‘Islak imza incelensin’

7 Haziran’da CHP’den milletvekili seçilen Ergenekon davasında ağırlaştırılmış müebbet, Balyoz Planı davasında ise 16 yıl hapis cezasına çarptırılan emekli Albay Dursun Çiçek, avukat kızı İrem Çiçek aracılığıyla Yargıtay 16. Ceza Dairesi’ne başvurdu. Çiçek, ‘İrticayla Mücadele Eylem Planı’nda bulunan imzanın kendisine ait olmadığını yineleyerek imzanın incelenmesini talep etti. Dönemin bilirkişilerinin baskı altına alındığını savunan Çiçek Yargıtay’a gönderdiği dilekçede şöyle dedi:

Parmak izi incelensin

“Hakkımdaki iddialara gerekçe gösterilen taklit imzalı sahte plan hakkında yaşanan sahtekarlıklar ve bilirkişilere yapılan baskılar dahil bu süreçte işlenen suçların faillerinin ortaya çıkarılması amacıyla ‘İrticayla Mücadele Eylem Planı’nın altında bulunan imzanın incelenmesi maksadıyla İstanbul Teknik Üniversitesi veya uygun görülecek başka bir kurumdan görevlendirilecek en az üç kişilik imza inceleme uzmanından bilirkişi raporu istenmesi ve aynı yazı üzerinde parmak izi incelemesi yaptırılmasını talep ediyoruz.”

Haberin Devamı

Tanık talebi

Öte yandan yargılama sürecinde bilirkişilere baskı yapıldığını da savunan Çiçek, “Uzman doktorlar Hasan Karasu, Uğur Günaydın, Kağan Gürpınar, Tuncay Çınar ile Adli Belge inceleme Uzmanı yeminli bilirkişi Doç. Dr. Jale Bafra ile Emniyet Müdürü Yalçın Çakıcı’nın tanık olarak dinlenmesini de talep ediyorum” dedi.

Hakimlere tazminat davası açmıştı
Dursun Çiçek, Balyoz davasına bakan kapatılan özel yetkili İstanbul 10. Ağır Ceza Mahkemesi heyetine günlerde 30 bin TL’lik tazminat davası açtı. Heyetin kararları nedeniyle yıllarca cezaevinde manevi işkence çektiğini belirten Dursun Çiçek, Mahkeme Başkanı Ömer Diken ile üye hâkimler Ali Efendi Peksak ve Murat Üründü’den 10’ar bin TL tazminat istedi.