Gazete Vatan Logo

‘İşim gücüm budur benim’

‘İşim Gücüm Budur Benim’ adlı kitabını tanıtan Bülent Eczacıbaşı, artık tüm iş insanlarının dünyanın sorunları karşısında öncü roller üstlenmesi gerektiğini söyledi

‘İşim gücüm budur benim’

Eczacıbaşı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Bülent Eczacıbaşı’nın kaleme aldığı ‘İşim Gücüm Budur Benim’ adlı kitap, Yapı Kredi Yayınları etiketiyle raflardaki yerini aldı. Eczacıbaşı’nın 45 yıllık deneyimlerinden yararlanarak hazırlanan kitap, özellikle gençlere yepyeni bakış açıları kazandırmayı hedefliyor. Yönetim, ekonomi, sürdürülebilirlik, toplum ve kültür-sanat alanlarına odaklanan kitap, “Türkiye’de ve dünyada hangi temel zorluklarla karşı karşıyayız?”, “Hangilerine öncelik vermeliyiz?”, “Geçmişten aldığımız derslerin ve yeni paradigmaların ışığında neler yapabiliriz?”, “İş insanı kimdir?” benzeri pek çok soruyu gündeme taşıyor. Eczacıbaşı, kitapta, her konunun uzmanlarıyla gerçekleştirdiği söyleşilerden hareketle, bugüne ve yarına ilişkin görüşlerini dile getiriyor.

‘BİR ŞEY YAPMALI’ DİYENLERİ ANDIM

Bülent Eczacıbaşı, Nejat Eczacıbaşı gibi iş dünyasının kurucu liderlerinin “Bir şey yapmak lazım” diyerek ülke sorunlarıyla yaşayan insanlar olduğuna dikkat çekti. “Onları anmak için yazdım” diyen Eczacıbaşı, “En önemlisi, özellikle iş yaşamında başarılı olmak isteyen gençler için yazıldı. Onlara yeni bakış açıları kazandırabilirse, ne mutlu bana” dedi.

Haberin Devamı

LİDERLERİMİZE GÜVENECEĞİZ

Çağdaş gelişmelerin iş insanları için yeni sorumluluklar ortaya çıkardığını belirten Bülent Eczacıbaşı, şöyle devam etti: “Kurumların devamlılığını sağlamak için yönetişimlerini geliştirmek, yeni liderler yetiştirmek zorundayız. Ekonomide artık ülkemizin sorunları kadar küresel sorunların da çözümü iş insanlarının öncü roller üstlenmelerini gerektiriyor. Yapılması gerekenlerin, iş insanlarının yararlarına kısa dönemde aykırı gibi gözüken reformları da içermesi kaçınılmaz görünüyor. Yani, artık dünyanın bütün sorunları bizim sorunumuz. Küresel çapta iş birlikleri içinde harekete geçmek zorundayız. Kapsayıcı ve katılımcı çözümler geliştireceğiz. Genç kuşakların iş insanlarına ve siyasetçilerine, geleceğin liderlerine güveneceğiz.”