Gazete Vatan Logo

‘Işık hızı’nda büyüdü

İlk çeyrekte 280 milyon TL gelir elde eden Turkcell Superonline’in Genel Müdürü Murat Erkan, “Altıncı yılımızda ışık hızında ilerliyoruz. Dijital hayatı kolaylaştıran vazgeçilmez teknoloji ortağı olmak istiyoruz” dedi.

Turkcell Superonline, 2014 yılı ilk çeyreğinde gelirlerini yüzde 38 oranında artırarak 280 milyon TL’ye ulaştırdığını açıkladı. Şirketin faiz, vergi ve amortisman öncesi karı (FAVÖK) ise yüzde 34 oranında artış kaydetti.

Turkcell Superonline Genel Müdürü Murat Erkan, 2014 yılının birinci çeyreğinde sektördeki diğer oyuncuların pazar payı kaybetmesine karşın kendilerinin yüzde 2.4 oranında pazar payı kazandığını belirterek, gelirlerinin de büyüyerek 280 milyon TL’ye ulaştığını söyledi.

614 bin aboneye ulaştı

Erkan, “Işık hızında ilerlemeye devam ettiğimiz 6’ncı yılımızda iyiden mükemmele bir yolculuk olarak tanımladığımız yeni bir dönemin içerisindeyiz. Bu yolculukta güçlü ve sürdürülebilir finansal yapımız en önemli değerlerimiz arasında yer alıyor” dedi.

Türkiye’de 14 şehirde faaliyet gösterdiklerini ve daha fazla şehir için yatırımlara devam edeceklerini kaydeden Erkan, bu yıl 1 milyar lira TL’lik gelir seviyesini aşmayı öngördüklerini vurguladı.

Yatırımlar sürecek

Gidecek “Ulaştırma Bakanlığı’nın geçen yıl yaptığı geçiş hakları ve tesis paylaşımıyla ilgili çalışmanın sonuçlarına ulaşılmasından sonra daha geniş kitlelere ulaşacağız” diyen Erkan, şöyle devam etti:

“Türkiye’yi fiber teknolojiyle tanıştırdık. Bu süre içinde 2.3 milyar TL’lik toplam yatırım yaptık. Bu yılın ilk çeyreğinde de yatırımlara devam ettik. Yatırımlar sonucunda fiber optik şebekemiz 14 ilde, 1.8 milyon ev ve işyerinin kapısına kadar ulaştırdık. Abone sayımız ise 614 bine çıktı. Fiber altyapımızın uzunluğu da 32 bin 500 kilometreyi geçti.”

En ucuz İnternet bizde

Murat Erkan, “Dünyanın belki de en ucuz interneti Türkiye’de. ABD’de ortalama 75 dolar, Avrupa’da 40 euro. Türkiye’de 40 euro seviyesine çıkan operatör yok” dedi.

Yeni fırsatlara bakıyoruz

ÖNÜMÜZDEKİ dönemde de büyümeye devam edeceklerini vurgulayan Murat Erkan, 2008’den beri 5 satın almaya imza attıklarını söyledi. Erkan, sözlerini şöyle sürdürdü: “Sabancı Telekom, Tellcom, Global İletişim, Deksarnet’i satın aldık. Son olarak da Metronet’i bünyemize kattık. Metronet’le fiberin bulunduğu illere Konya ve Diyarbakır’ı da katarak sayıyı 14’e çıkardık. Yeni satın alma fırstlarına da bakıyoruz. Sektörde konsolidasyon kaçınılmaz. Asıl işi telekom olmayan gruplar sektörden çıktı. Satın alınan firmaların gelirden çok altyapı tarafımıza katkısı var.”

İstanbul başkent olacak

İYİDEN mükemmele bir yolculuk olarak tanımladıkları 5 yıllık strateji oluşturduklarını anlatan Murat Erkan, Türkiye’yi dünya fiber liginin en önde gelen oyuncularından biri haline getirdiklerini anlattı. Erkan, şöyle konuştu: “Yükselen bir ekonomi olarak Türkiye’nin güçlü bir fiber altyapıya sahip olmasının yanı sıra bu altyapı ile dünyada fiber ağların kesişim noktalarından biri olması büyük önem taşıyor. Biz bu konuda elimizden geleni yapıyoruz. İstanbul’un interneti başkenti olması çalışmalarımız sürüyor. İpek Yolu’nu da fiber yolu yapmak istiyoruz. Ayrıca bütün operatörler olarak işbirliği yapmamız ve içerik sağlayan devlerin Türkiye’ye gelmesi için uygun ortamı sağlamamız lazım.

Haberin Devamı