Gazete Vatan Logo

"IŞİD'e karşı emin adımlarla ilerliyoruz"

Başbakan İbadi: "IŞİD'ten kurtarılan bölgelerde hayatı normal akışına döndürmek ve kurtarma sonrası yeni aşamaya geçilmesi için ciddi plan ve çaba içerisindeyiz."

Irak Başbakanı Haydar el-İbadi, Irak'ın tüm topraklarını terör örgütü IŞİD'den geri almak ve örgütü ülkeden püskürtmek için emin adımlarla ilerlediklerini belirtti.

Başbakan İbadi'nin resmi internet sitesinde yer alan açıklamada İbadi, Bağdat'taki resmi ofisinde ABD Merkez Kuvvetleri Komutanı Genral Lloyd Austin'i kabul ederek, "IŞİD'den kurtarılan bölgelere hayatı normal akşına döndürmek ve kurtarma sonrası yeni aşamaya geçilmesi için ciddi plan ve çaba içerisindeyiz" dedi.

ABD desteği devam edecek

Öte yandan General Austin, Irak güvenlik güçlerini IŞİD'e karşı elde ettiği başarı ve zaferden ötürü tebrik ederek, aşiretlerin daha fazla desteklenmesini memnuniyetle karşıladıklarını ifade etti.

Austin, "Sizler şehirleri geri alıyor ve IŞİD örgütünü ciddi zarara uğratıyorsunuz. Bu da güvenlik güçlerinin büyük bir başarıdır" diyerek ABD yönetiminin Irak ordusuna eğitim, silahlandırma ve danışmanlık konularındaki desteğinin devam edeceğine işaret etti.