Gazete Vatan Logo

‘IŞID’çilerin arasında bir de Türk vardı!’

Serbest kalan şoför, esaret günlerini anlattı

23 gün sonra serbest bırakılan Türk şoförlerden Özgür Şimşek, “10 gün önce İŞİD militanlarından biri bize telefonunu getirip bir Türk’ün bizimle konuşacağını söyledi. Telefondaki kişi hatırımızı sordu. Onun da İŞİD militanı olduğunu anladık” dedi.

Irak’ta 23 gün alıkonulduktan sonra önceki gün serbest bırakılıp Türkiye’ye getirilen 32 TIR şoförü ailelerine kavuştu. Şoförlerden 20 yaşındaki Özgür Şimşek, yaşadıkları esaret günlerini anlatarak şunları söyledi: “23 gün hiç iyi geçmedi. Yemek sıkıntısı vardı, su sıkıntısı vardı. Hava sıcaktı, 50 derecelik sıcaklık vardı. Ramazan ayının gelişiyle oruç tutamıyorduk. Sadece iki kişi tutuyordu bizden. Bizi kaçıran IŞİD militanları ise her gün oruç tutuyordu. Namaz da kılıyorlardı. 23 gün boyunca her türlü sıkıntıyı yaşadık. Gelip TIR’larımızı alıp götürüyorlardı. Bazı araçların mazotlarını boşaltıyorlardı. Üzerimizdeki paraları, pasaportlarımızı ve telefonları aldılar. Sadece birkaçımız telefonlarını saklayabildi. Bizi bıraktıklarında ise her şeyimizi verdiler. Herhangi bir şiddete de mağdur kalmadık.”

Haberin Devamı

‘Her gün patates yedik’

“Geyara Havaalanı’nda tuttular bizleri. Havaalanının garajındaydık. Bizim dışımızda esir yoktu. Toplu halde oraya götürüldük. Havaalanında sadece bekliyorduk. Birkaç günde bir kasa domates, biraz da patates ve soğan getirip önümüze koyup kendiniz pişirin diyorlardı. Biz de odunlarla ateş yakıp öyle yemek yapıyorduk. 10 gün önce militanlardan biri bize bir telefon getirip , bir Türk’ün bizimle konuşacağını söyledi ve telefonu verdi. Telefondaki kişi ‘Ne yapıyorsunuz ve nasılsınız?’ diye sordu. Sadece Beji’den aradığını söyledi. Onun da IŞİD militanı olduğunu anladık. Bizleri bırakma süreçlerinde ise şeyhlerinden biri geldi ve bizi bırakacaklarını söyledi. Önce bir kaç fotoğrafımızı çekti ve daha sonra bizleri bir kamyonetin arkasına bindirip Diyala’ya kadar götürdüler ve bıraktılar. Biz de yürüyerek Mahmur’a kadar gittik.”

ŞOFÖRLERİN EVİNDE BAYRAM VAR

Üç kuşak hasret giderdi

Serbest kalan tır şoförlerinin evlerinde bayram havası yaşanıyor. Şoförlerden Mustafa Polat, oğlu ve babasıyla hasret gideriyor. Çocuklarının nafakası için Irak’a gittiğini söyleyen Polat’ın babası Halef Polat ise kendisinin de tır şoförü olduğunu anlattı. Zaman zaman duygusal anlar yaşayan Polat, şöyle konuştu: “Oğlumun rehin alındığı bölgeye yakın bir yere ben de yük götürmüştüm. Yükü indirirken oğlumun rehin düştüğünü öğrendim. Hemen bir şeyler yapmak istedim ama elimden bir şey gelmedi. Musul’da savaş çıkınca artık oğlumun geri geleceğine olan inancım iyice azaldı. Oğlumuzun yolunu bekledik. Ama çok şükür devletimiz oğlumuza kavuşmamızı sağladı. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu’ndan Allah razı olsun.”

Haberin Devamı

Çifte kurban kestiler

Serbest bırakılan tır şoförlerinden Mehmet Ceydan için ailesi kurban kesti. Uzunköy Mahallesi’nde oturan ailesiyle hasret gideren 8 çocuk babası Ceydan, kendini yeniden dünyaya yeniden gelmiş gibi hissettiğini söyledi.