Gazete Vatan Logo

"İş yapmayı özledik"

ERA Gayrimenkul Türkiye Koordinatörü Mustafa Baygan, iş yapmayı özlediklerini ve kafayı siyasetten arındırarak işlerine odaklanmayı istediklerini ifade etti.

İşte Mustafa Baygan'ın açıklamaları:

"Türkiye, 01 Kasım 2015 seçimleri ile istikrar ve güveni seçti. Seçmen, mevcut iktidara güvenerek ekonominin düzeleceğine ve terör olaylarının biteceğine inancını gösterdi. Bugünden itibaren ekonomide bir rahatlama ve canlılık görülecektir.

Piyasalarda dolar düşüşe geçti, borsa yükselişte. Bu bakımdan Türk yatırımcısı artık daha rahat hareket edecek. Özellikle 1. el konut satışlarında artış bekliyorum. 2. el konut satışları da buna paralellik gösterecektir. Bu dönemde yapılacak önemli bir hareket de gayrimenkul endüstrisi içinde bir ofis sahibi olarak ya da bir gayrimenkul danışmanı olarak yer almaktır. İş yapmayı özledik, artık iş insanları olarak kafamızı siyasetten arındırıp işlerimize odaklanalım.

Yabancı yatırımcılar istikrarın olduğu yerlere yatırım yapmak ister. Seçimin sonucu bu bakımdan da önemli. Artık uzun süredir duran yabancı yatırımcıların ilgisi bugünden itibaren artacaktır. Özellikle alınacak bazı yeni kanunlar ile bunun daha da fazla artacağa inancındayım. Seçim sonucunun ülkemize ve içinde bulunduğumuz gayrimenkul endüstrisine hayırlı olmasını dilerim."

Haberin Devamı