Gazete Vatan Logo

'İrtica ile mücadele suç değildir'

Ergenekon Davası'nda ilginç tartışma...

Eski Genelkurmay Başkanı emekli Orgeneral İlker Başbuğ, CHP milletvekilleri Mustafa Balbay ve Mehmet Haberal ile emekli
Tuğgeneral Veli Küçük’ün de aralarında bulunduğu 67’si tutuklu 275 sanıklı ”Ergenekon” davasının 280. duruşması başladı.

İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesince, Silivri Ceza İnfaz Kurumları Yerleşkesi’nde oluşturulan küçük salonda görülen duruşmaya, CHP İzmir Milletvekili Mustafa Balbay, CHP Zonguldak Milletvekili Prof. Dr. Mehmet Haberal, gazeteci Tuncay Özkan ve emekli orgeneraller Hasan Iğsız ile Hurşit Tolon’un da aralarında bulunduğu 34 tutuklu sanık katıldı.

Eski Genelkurmay Başkanı emekli Orgeneral İlker Başbuğ, Ankara GATA’da tedavi gören Yüksek Askeri Şura (YAŞ) üyesi Orgeneral Nusret Taşdeler, emekli tuğgeneraller Veli Küçük ve Levent Ersöz ile İşçi Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek’in de aralarında bulunduğu 33 tutuklu sanık ise duruşmaya gelmedi.

Beyanların alındığı duruşmada sanıklardan Durmuş Ali Özoğlu ve Yusuf Erikel’n avukatı Ali Rıza Dizdar, davada sosyal demokratlar, ülkücüler, milliyetçiler, JİTEM’ci olduğunu söyleyenler, askerler ve subaylar gibi birbirlerine zıt insanların yargılandığını belirterek, ”Böyle illegal örgüt
olmaz, illegal çorba olur. Karışık çorba olur” dedi.

Toplumdaki herkesin irtica ile mücadele etmesi gerektiğini ifade eden Dizdar, ”İrtica denilince sadece İslamiyet anlaşılmaması lazım. Budizm, Hristiyanlar var. Din nedeniyle insanları geri götürüyorlarsa mücadele
edeceksiniz. İrtica ile mücadele etmek herkesin görevidir. Bu suç değil. Devrimi ve Atatürk’ü savunmak suç değil. Bu delillerle de sanıkları suçlamak mümkün değildir” diye konuştu.

Tutuklu yargılanan Sedat Peker’in avukatı Mehmet Doğurga da, 1996 yılından beri avukatlığını yaptığı müvekkili hakkında 14 dava açıldığını belirterek, ”Fiil değil Peker yargılandı. Peker 11 davadan beraat etti” dedi.

Peker ile 14 dosyada ismi geçenlerden sadece Boğaç Kaan Murathan’ın bulunduğunu, ”Ergenekon” sanıklarıyla başka hiçbir davada bir araya gelmediğini dile getiren Doğurga, bu nedenle sanıklarla arasında örgütsel bağ olmadığını
iddia etti.

Doğurga, Murathan’ın da Peker’in bel rahatsızlığı nedeniyle spor öğretmenliğini yaptığını söyledi.Peker’in Veli Küçük ile tanıştığını hiçbir zaman inkar etmediğini ifade eden Doğurga, ”Baba dostudur. Sami Hoştan’ı da alemden tanıyor. Hoştan kumar oynar. İkisini aynı mekanda göremezsiniz. Hoştan’a alemden dolayı ağabey der” diye konuştu.

Doğurga, bel ameliyatından dolayı hastanede yatan Peker’i Muzaffer Tekin’in ziyaret ettiğini, ancak çok kalabalık olması nedeniyle görüşemediklerini belirterek, ”Veli Küçük geldiğinde ise Peker ayağa kalkmak istedi. Küçük, hasta
olduğu için Peker’e izin vermedi. Peker’in Tekin ve Küçük ile ilişkisi sosyal boyuttadır” şeklinde konuştu.

Duruşma, avukatların beyanlarının alınmasıyla devam ediyor.

Haberin Devamı