Gazete Vatan Logo

'İran yalan söyledi'

İsrail Başbakanı Benyamin Netanyahu, İran’ın nükleer silah peşinde olmadığını beyan ederken yalan söylediğini ileri sürdü.

'İran yalan söyledi'

İran'dan ise İsrail'e yanıt gecikmedi. Tahran, Netanyahu'nun bu suçlamalarının "asılsız" ve "propaganda amaçlı" olduğunu bildirdi.

Netenyahu, yaptığı açıklamada şunları söyledi: "Ben bu akşam İran'ın yalan söylediğini açıklamak için buradayım. İşte her bir füze için 10 kiloton TNT uyumlu 5 savaş başlığı üretimi ve testi için görev tasarım çizelgesi."

Amerika Birleşik Devlet Başkanı Donald Trump, İran ile yapılan nükleer anlaşmanın 12 Mayıs'a kadar değiştirilmesini istiyor ve aksi takdirde Tahran'a yaptırım tehdidinde bulunuyor.

Trump bu konuda şunları söyledi: "Ben onların bunu yaptığı söylüyorum, onlar boş boş oturmuyor, televizyon amaçlı füze geliştirdiklerini söylüyorlar ancak ben buna inanmiyorum. Ne olacak bakıp göreceğiz. Ne yapacağımı söylemeyeğim, ama herkes bizim 12 Mayıs'a kadar bir karar vereceğimizi biliyor."

İran ile P5 1 ülkeleri (ABD, İngiltere, Çin, Fransa, Rusya ve Almanya) arasında 2015 yılında nükleer anlaşma imzalanmıştı. ABD'nin aksine İran'da önemli ihaleler alan Fransa ve Almanya, bu anlaşmanın bozulmasını istemiyor.

Haberin Devamı