Gazete Vatan Logo

"İran, Irak ve Hizbullah milisleri 2 bin dolar maaş alıyor"

"İran, Irak ve Hizbullah milisleri 2 bin dolar maaş alıyor"

Suriye'nin Halep vilayetinin güneybatısındaki çatışmalarda muhaliflere esir düşen rejim komutanı Ahmed Muhammed Hassan, Beşşar Esed rejiminin kendilerine ayda 25 bin Suriye lirası (62 dolar) maaş verirken, İran, Irak ve Hizbullah savaşçılarına aylık 2 bin dolar ücret ödediğini söyledi.

Halep'in güneybatısındaki Han Tuman beldesinin Haraş bölgesindeki çatışmalarda muhalif Suvar el-Şam birliğine esir düşen manga komutanı Hassan, rejim birliklerine takviye operasyon için geldikleri bölgede Iraklı, Afgan savaşçıların ve Hizbullah milislerinin muhaliflere karşı savaştığını belirtti.

Esir komutan Hassan, Halep'in güneyindeki muhaliflerle çatışmalarda emirleri telsiz aracılığıyla İranlı saha komutanlardan aldıklarını ifade etti. Hassan, "Yabancı milislerle beraber savaşmıyoruz, onlara yaklaşmak yasak" ifadesini kullandı.

Rejim kuvvetlerinde 25 kişilik bir manganın komutanlığını yapan Hassan, esir düştüğü çatışmaya giren çoğu kişinin öldüğünü, diğerlerinin de kaçtığını dile getirdi. Hassan, "Beni de Iraklı milisler vurdu" dedi.

Haberin Devamı

Hassan, Esed rejiminin yabancı milislere verdiği önem için, "Ben 25 bin Suriye lirası (62 dolar) alıyorum. İran, Irak ve Hizbullah milisleri ise aylık her biri 2 bin dolar maaş alıyor" ifadelerini kullandı. Hassan, geçim kaynakları olmadığı için bu işi yapmak zorunda kaldıklarını, aksi takdirde bir mutfak tüpü dahi alamayacaklarını söyledi.

Yabancı milislerin ölüm haberlerinin kendilerinden saklandığını ifade eden Hassan, "İranlı, Iraklı ve Hizbullah grupları çatışmalarda ölenlerini söylemiyorlar. İran ve Hizbullah komutanlarının öldürüldüğünü arkadaşlarımızdan öğreniyorduk" şeklinde konuştu.

Hassan, Esed rejiminin bundan sonraki hedefinin Halep-Şam yolunun denetimini sağlamak olduğunu belirtti.

Halep ilinin güneybatısındaki Han Tuman beldesi, geçen ekim ayından beri Rus savaş uçaklarının ve Esed güçlerinin yoğun saldrısı altında kalmış ve rejimin kontrolüne geçmişti. Buradan göç etmek zorunda kalan siviller, ülkenin kuzeyinde, Türkiye sınırında muhaliflerin kontrolünde olan bölgelerdeki kamplara sığınmıştı.

Haberin Devamı

Çatışmaların devam ettiği Han Tuman beldesi civarında muhalif güçler dün stratejik öneme sahip 6 kontrol noktasını ele geçirmişti.