Gazete Vatan Logo

'İpinizi Kürt halkı çekecek'

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Yasin Aktay,referandumla ilgili açıklamalarda bulundu. PKK'nın ipini Kürt halkının çekeceğini söyledi

'İpinizi Kürt halkı çekecek'

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Yasin Aktay, halk oylamasına ilişkin, "Kandil'deki zatlar 'Eğer referandumda evet çıkarsa biz biteriz' diyorlar. Kürt halkının eline fırsat geçmiş durumda. Sizin ipinizi Kürt halkı çekecek. Sizler Kürt halkının dostu değil düşmanısınız." dedi. Aktay, Hakkari Ticaret ve Sanayi Odası (HATSO) Konferans Salonu'nda, halk oylamasına ilişkin düzenlenen toplantıda, çözüm sürecinde terör örgütü PKK'nın silah bırakmamak için bir sürü şart ortaya attığını söyledi.

"Çözüm sürecinde PKK silah bırakacaktı. Sonra bir baktık bir sürü şartlar ortaya sürüyorlar." diyen Aktay, "Abdullah Öcalan önce bir kongre düzenleyecek gibi bahaneler buldu. Biz de en azından 'önce silah altına insan almayı dondurun' dedik. Devlet operasyon yapmama sözünde ciddiyetle duruyor. Ama beyefendiler silahlarıyla buralarda dolaşmayı bir hakka dönüştürdüler." ifadesini kullandı.

"Sizin ipinizi Kürt halkı çekecek"

Aktay, referandumun ne kadar önemli olduğunun kendilerine yönelen cephenin kompozisyonuna baktıklarında gördüklerini ifade etti. Aktay, şunları kaydetti: "Kandil'deki zatlar 'Eğer referandumda evet çıkarsa biz biteriz' diyorlar. Kürt halkının eline fırsat geçmiş durumda. Sizin ipinizi Kürt halkı çekecek. Sizler Kürt halkının dostu değil düşmanısınız. PKK’nın Kürtlere zerre kadar faydası olmadı zarardan başka. PKK ve FETÖ terör örgütlerinin aynı kollardan emir aldıklarını hepimiz gördük. Meğer bu senaryoları Pensilvanya'daki o şerefsiz yazıyormuş." AK Parti hükümeti olarak devlet ve millet kaynaşması sağladıklarını vurgulayan Aktay, ”Bunun en önemli işareti 15 Temmuz'da verildi. 15 Temmuz bunun kanıtıdır. 15 Temmuz'da devlete yönelmiş bir saldırıyı bizzat bu millet püskürttü.” diye konuştu.

"Kendin üret buranın insanı kazansın"

Haberin Devamı

Aktay, bölgede bulunan yeraltı zenginliklerinin işletilmesi durumunda çok güzel istihdam sağlanacağını ifade etti.

Türkiye'nin bir çok madeni dışarıdan aldığını anımsatan Aktay, "Niye alacaksın dışarıdan, gel kur burada. Kendin üret, buranın insanı kazansın, refaha kavuşsun. İşte Cazibe Merkezlerini bunun için devreye soktuk. Bu merkezler sayesinde Hakkari’ye 40 proje hazırlanmış. Devamı da gelecek inşallah. Geri adım atmayacağız." diye konuştu.

HATSO Başkanı Servet Taş ise siyaset ve iş dünyası olarak el ele vererek yoksulluğu ve sıkıntıları aşacaklarına inandıklarını kaydetti.

Toplantıya Hakkari Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ömer Pakiş, AK Parti İl Başkanı Nurettin Fırat, kanaat önderleri ve bazı sivil toplum kuruluşu temsilcileri katıldı.

Haberin Devamı