Gazete Vatan Logo

‘İntihar saldırısı tecavüzle önlenir’

‘İntihar saldırısı tecavüzle önlenir’

İsrailli akademisyen Doktor Mordechai Kedar, Filistinli militanları durdurmanın tek yolunun, anneleri ve kızkardeşlerine tecavüz etmek olduğunu söyledi. Bar İlan Üniversitesi Stratejik Araştırmalar Merkezi’nde görevli olan Kedar, Batı Şeria’da kaçırıldıktan sonra öldürülen 3 Yahudi gencin cesetlerinin bulunduğu 1 Temmuz’da İsrail Radyosu’nda katıldığı bir programda, “Gençleri kaçıran ve öldürenler gibi teröristleri caydıracak tek şey, eyleme geçerlerse, anneleri ve kız kardeşlerinin tecavüze uğrayacaklarını bilmek olur” dedi.

‘Kültür böyle’

Kedar, sunucu Yossi Hadar’ın “Elbette böyle adımlar atamayız” şeklindeki sözlerine, “Ben ne yapmamız veya yapmamamız gerektiği hakkında konuşmuyorum. Bir intihar bombacısını sadece annesi ya da kızkardeşine tecavüzle caydırabilirsiniz. Onu eve döndürecek tek şey, kız kardeşinin namusunu koruma fikri olacaktır. Yapacak birşey yok. İçinde yaşadığımız kültür böyle” diye karşılık verdi.

Enkazda yaşam mücadelesi

Han Yunus kentinde bir bina İsrail savaş uçakları tarafından vuruldu. Enkaza dönen binada yaşayan Selam ailesinin 8 ferdi, yardım ekipleri ve çevredekilerin müdahalesiyle molozların arasından yaralı olarak kurtarıldı.

Haberin Devamı

Camiler saldırı altında

İsrail ordusunun önceki gece gerçekleştirdiği hava saldırılarında aralarında 5 cami ve bir spor kompleksinin de bulunduğu 150 hedef vuruldu.

Operasyonda hayatını kaybeden Filistinli sayısı 609’a yükselirken, yaralı sayısının da 3 bin 720’ye ulaştığı açıklandı. Avrupa-Akdeniz İnsan Hakları Gözlemevi (Euro-Mid), Gazze’de ‘Koruyucu Hat’ operasyounun başından bu yana 10 sağlık merkezi ile 45 caminin vurulduğunu duyurdu.

İsrail’in Gazze’nin kuzeyindeki Eş-Şeyh Rıdvan Mahallesi, batısındaki En-Nafak Caddesi ile orta kesimindeki Zehra semtinde henüz ne çeşit olduğu bilinmeyen ‘kötü kokulu’ bir gazla saldırı düzenlediği öne sürüldü.

Norveçli doktorun yardım feryadı

Gazze’deki Şifa Hastanesi’nde çalışan Norveçli Doktor Mads Gilbert, başta ‘Refah’ olmak üzere sınır kapılarının derhal açılması ve yaralılara ülke dışında tedavi imkanı sağlanması gerektiğini söyledi. ABD Başkanı Barack Obama’ya Gazze’deki durumu anlatan bir mektup gönderen Gibert, hastaneye gelen sayısız ağır yaralının, ilaç ve ekipman yetersizliğinden hayatını kaybettiğini vurgularken, “İnsan haklarının Filistin halkı için de geçerli olması konusunda çağrıda bulunuyorum. Dünya Filistinliler’den elini çekmemeli” dedi.

Haberin Devamı