Gazete Vatan Logo

‘İnsanlık seninle taşların altında can verdi kızım!’

Kaybolduktan 7 gün sonra cesedi bulunan 9 yaşındaki Sedanur Güzel’in okulunda yas vardı. Sırası çiçeklerle ve fotoğraflarıyla süslenen Sedanur’un öğretmeninin yazdığı mektup herkesi ağlattı

‘İnsanlık seninle taşların altında can verdi kızım!’

Kars’ın Kağızman ilçesi Paslı köyünde kaybolduktan 7 gün sonra, geçen pazar taşlarla örtülü cesedi bulunan 9 yaşındaki Sedanur Güzel’in okulunda dün hüzün hakimdi. Esin Çağdaş İlk ve Ortaokulunda öğrenim gören Sedanur’un sırasına fotoğrafları bırakıldı. “Sedanur Güzel, melek yüzlü kızımız kalbimiz hep seninle olacak” yazısının konulduğu sırada hüzünlü anlar yaşandı. Okuldaki tüm öğrenciler, yakalarına Güzel’in fotoğraflarını taktı.

‘Hemşire olacaktın’

Ana sınıfı öğretmeni Melek Akalın tarafından kaleme alınan mektup ise dinleyenleri gözyaşlarına boğdu. Mektubu okuyan Kağızman İlçe Milli Eğitim Müdürü Yakup Bayşar, yoğun duygular yaşadı. İşte, “Sedanur’un ilk okul anıları benimleydi. Okul deneyimleri, okula alışamayışı, korkuları hep benimleydi. Hemşire olmak istiyordu ama olmadı” diyen Melek Öğretmen’in mektubundan satırlar: Sedanur’um, ilk defa söylediklerimi dinlemeyeceksin biliyorum. Oysa o yumuk yumuk minicik ellerini çenene koyup gözlerini gözlerime dikip anlattıklarımı dinlemeni ne çok isterdim. İnsanlık öldü kızım, insanlık senle birlikte o taşların altında can verdi, seninle birlikte tabuta konuldu, seninle birlikte mezarlıkta gömüldü canım kızım.

Haberin Devamı

‘Sen cennete saklan’

Canım kızım, bir gün hepimiz yanına cennete geleceğiz ve her ne istersen birlikte neşe içinde oynayacağız, buna inan yavrum. O vakit gelinceye kadar saklambaç oynamaya ne dersin? Sen cennete saklan, dur ben dünyada seni arayayım. Zaman zaman bulamıyorum diye kıkırdama seslerini duyayım. Sonra yeniden saklan, ben dünyadaki tüm çocukların gülümsemesini sana benzetip oynayayım, olur mu canım kızım.

‘Katili idam edilsin’

Sedanur’un annesi Handan ve babası Abdullah Güzel, köyde taziyeleri kabul etmeye devam ediyor. Acılı anne Handan Güzel, “Çok acılıyım sesim çıkmıyor. Ben çocuğumun katilinin bir an önce bulunmasını istiyorum. Ortaya çıkartsınlar, ben kendi ellerimle ceza vereceğim. Eğer bana vermezlerse de idam edilmesini istiyorum” diye isyan etti. Baba Abdullah Güzel de, “Allah bunun belasını versin. Böyle bir vahşet görmedim. En yakın zamanda bu katilin bulunmasını istiyorum” dedi.

Haberin Devamı