Gazete Vatan Logo

‘İnsanlık dışı saldırılar kabul edilemez’

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Putin ile görüşmesinde İdlib’teki katliamı “İnsanlık dışı saldırılar kabul edilemez” sözleriyle kınadı. Erdoğan, Zonguldak mitinginde ise Kerkük’ün referandum kararına sert çıktı.

‘İnsanlık dışı saldırılar kabul edilemez’

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, St. Petersburg metrosundaki patlama nedeniyle Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’e taziye mesajı gönderdi. Erdoğan, mesajında, “Bu hain terör saldırısı karşısında Türkiye’nin Rusya’nın yanında olduğunu; yıllardır terörle mücadele eden ülkemizin, acınızı en iyi şekilde anladığını belirtmek isterim. Bu korkunç saldırıyı kınıyoruz” ifadelerini kullandı. Görüşmede Suriye’deki durum da ele alındı. Cumhurbaşkanı Erdoğan İdlib’deki kimyasal saldırıyla ilgili olarak “İnsanlık dışı saldırılar kabul edilemez” dedi. Erdoğan, saldırıların Astana sürecindeki emekleri heba etme riski taşıdığını belirtti.

‘Bıktım yalanlarından’

Cumhurbaşkanı Erdoğan Putin görüşmesinden sonra Zonguldak’a geçerek halka seslendi. Burada CHP lideri Kılıçdaroğlu’nun sözlerini eleştiren Erdoğan, “Cumhurbaşkanı gelecek bütün parlamentoyu feshedecek diyor. İnandınız mı? Böyle bir fesih söz konusu değil. Aksine daha güçlü bir parlamento var. Milletvekili sayısı 600’e çıkıyor. Cumhurbaşkanı seçim yenileme kararı alırsa bu hem milletvekili seçimlerinin hem de cumhurbaşkanı seçimlerinin yenilenmesi demektir. Yani bu öyle kolay bir şey değil” dedi ve ekledi: “Şimdi yeni bir şey söylüyor. Bıktım bunun yalanlarından. ‘Diyelim 400 muhtar var. Yarın sabah diyelim 18 Nisan’da muhtarlıklar kapatılacak’ diyor. İnandınız mı? Bu zatın muhtarlarla işi gücü yok. Zaten muhtarlara değer veren birisi de değil. Ben BM’de konuşma yapıyoruım ‘BM’de muhtarlara konuşur gibi konuştu’ diye açıklama yapıyor.”

Haberin Devamı

‘Hayal bile edemezler’

“Türkiye büyüdükçe inanın bana birilerinin yüreği daralıyor gözleri bulanıyor. İstanbul’a bakıyorlar Boğaz boyunca inci gibi dizili üç köprüyü görüyorlar. 15 Temmuz Şehitler Köprüsü yapıldığında ne dedi bu solaklar ‘hayır’ dediler. Fatih Sultan Mehmet Köprüsü ve Yavuz Sultan Selim Köprüsü yapılacak yine hayır dediler. Boğaz’a bir köprü daha yapıyoruz. 3 kat, geliş gidiş bir de tren. Şuanda onun çalışmaları devam ediyor. ama bizim yaptıklarımızı bunlar hayal bile edemezler.”

Haberin Devamı

‘17 Nisan’da rezil olursun’

“15 Temmuz akşamı benim milletim Marmaris’ten çağrıyı yaptığım zaman meydanlara döküldü. Milletim bir şeye inanıyordu, ‘Bu memleket bizim, ezanlar bizim, kaptırmayacağız’ diyorlardı. Marmaris’ten çağrımızı yaptık doğru Yeşilköy’e indik. Üzerimizde helikopterler, F-16’lar uçuyor. Şimdi bir şey çıkardı. Anamuhalefetin başındaki zat bunun bir senaryo olduğundan bahsediyor. Ben diyorum ki ey Kılıçdaroğlu elinde bir belge varsa çık açıkla. 16 Nisan’dan sonraya bırakma rezil olursun. Sayın Başbakan da söylüyor, açıkla da bizi rezil et! Orduda, emniyette ne kadar FETÖ’cü varsa temizliyoruz ve temizlemeye devam edeceğiz. Bu kanser virüsünü devletin tüm bünyesinden temizleyip atacağız. Bunlar milleti, ümmeti böldüler. Bu işi yarım bırakmayız.”

‘Bana slogan atmayın’

(Meydanda atılan slogranların ardından) Sloganik şeylerle konuşmamızı kesmeyin. Dürüst olun ve eleman almakla üretim artmıyor. Biz her şeyi düşünürken ülkenin menfaatini de düşüneceğiz. Olayı bazı fitne odaklarının girmesiyle slogana dönüştürmeyeceğiz. Ben göreve gelidkten sonra 3 bin, 3 bin 500 kişiyi alan benim. Bana slogan atmayın. Bunu başkasına yapın.

Haberin Devamı

‘O bayraklarınızı hemen indirin’

Cumhurbaşkanı Erdoğan Irak’ta Kürdistan bayrağı kararına sert tepki göstererek, “Güya bizi Suriye’ye sıkıştıracaklardı. Fırat Kalkanı ile bunu bozduk. Yeni bir harekatın hazırlığı içindeyiz. Irak’ta yeni tezgahlar kuruyorlar. Kerkük’e bugün buradan ilk defa haykırıyorum. Kerkük’te milli bayrağın dışında orada ikinci bir bayrağın asılmasını kesinlikle yanlış buluyorum. Oradaki o bayrağın sahipleri şunu bilsinler ki bölücülük yapıyorlar. Ben bölgesel Kürt yönetimine sesleniyorum. Bu yanlıştan bir an önce dönün. Irak merkezi yönetimi onu doğru bulmadığını açıkladı. Bizler de aynı şekilde buradan uyarıyı yapıyoruz. Çünkü Kerkük Kürtlerindir safsatasına biz Türkiye olarak uymuyoruz. Kerkük, Türk Arap Kürt hepsinindir. Bizimdir diye bir iddia içine girmeyin bedeli ağır olur. Türkiye ile münasebetlerinizi bozarsınız. O bayraklarınızı hemen indirin Irak milli bayrağı ile yola devam edin. Yoksa geldiğimiz noktadan geri adım atmak zorunda kalırsınız” dedi.

Haberin Devamı