Gazete Vatan Logo

‘İnsanı rencide eden bir süreç yaşatıyorlar’

Millet İttifakı İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Ekrem İmamoğlu, dün gazetecilerle Sarıyer’in Garipçe Mahallesi’nde buluştu.

‘İnsanı rencide eden bir süreç yaşatıyorlar’

Önce küçük mahalledeki esnafı ziyaret eden İmamoğlu’na eşi Dilek İmamoğlu ve okulu tatilde olan 8 yaşındaki kızı Beren de eşlik etti. Ardından bir çay bahçesine geçen İmamoğlu, kendini takip eden gazetecilere elleriyle yaptığı kuymağı servis etti.

Uysal’a yanıt

İmamoğlu, Büyükçekmece Belediye Başkan Adayı Mevlüt Uysal’ın açıklamalarının sorulması üzerine şunları söyledi: “Büyükçekmece’de beyan ettikleri gibi bir nüfus hareketi yok. İnsanları rencide edecek şekilde bir süreç yaşatıyorlar Büyükçekmece’ye. Bunun sonucunda Büyükçekmece’nin sürecini şaibeli hale getirip buradan bir yol haritası oluşturma çabası var. Haziran seçimi ile 31 Mart seçimi arasındaki seçmen farkı 2 bin 300 civarında. Açın seçmen sayısına bakın, çıkartın. Sonuç belli. Çok net. Efendim 11 bin küsür. İstanbul seçmen hareketliliği olan bir şehir. Ben Beylikdüzü’ndeyim. Kendi ilçesi Başakşehir’e baksın, Çekmeköy’e baksın, Sancaktepe’ye baksın. Nüfus hareketliliğinin yeni konutların yoğun olduğu bölgelerde daha yoğun olduğunu da hepimiz biliriz. Şu kadar kişi göç etmiştir, şu kadar kişi de gelmiştir. Bunun arasındaki fark oradaki nüfusun artışı ya da azalmasıdır. Büyükçekmece nüfus hareketliliği bakımından İstanbul’un makul ilçelerinden biri. Çok yoğun nüfus hareketliliği yok. Örneğin Esenyurt gibi çok nüfus hareketliliği yaşamayan ilçelerden birisidir.”

Haberin Devamı

İmamoğlu, mazbatasını alan Küçükçekmece Belediye Başkanı Kemal Çebi’ye tebrik ziyaretinde bulundu. Belediye önünde toplanan vatandaşlara seslenen İmamoğlu, Büyükçekmece ile ilgili açıklamalarda bulundu.

“350 bin Büyükçekmeceliyi rencide ediyorsunuz” diyerek sözlerine başlayan İmamoğlu, “Polise de yazık ediyorsunuz. Emniyet mensuplarımızı da rencide ediyorsunuz. Türkiye’nin tarihinde görülmemiş, kapı kapı gezip insanlara tespit soruları soruyorsunuz. Ne zaman seçim bitmiş, mazbatayı vermişsin ve vatandaşı rahatsız ediyorsun. Kim için? Ben seçilmedim diye ağlayan bir adam için. Diyor ki 11 bin hatta 20 bin seçmen hareketiHaziran 2018 ile 31 Mart 2019 arasında 2 bin 300 civarında seçmen farkı var. Seçmen nakliyle ilgili Özgür Karabat vekilimizin yaptığı araştırmalarda mevcut belediye başkan adayı kendi çevresinde ne kadar adam varsa Büyükçekmece’ye naklettirmiş hatta o kadar samimiler ki aynı adresteler. İşin şakası bir yana bu kadar yalan bu kadar ayıp üzerine kurulu bir sistemle halkın oy verip seçtiği belediye başkanının elinden başkanlığı almaya kimsenin gücü yetmez. Çok net. Buna ne vicdan ne ahlak yetmez” dedi.

Haberin Devamı

Kaynak: Milliyet