Gazete Vatan Logo

‘İnönü’ye de Menderes’i de unutmayacağız’

‘İnönü’ye de Menderes’i de unutmayacağız’

CHP lideri, Türkiye’yi kuranların çabalarının gizlenmek istendiğini söyledi ve “Atatürk’ü de İnönü’yü Ecevit’i de Bayar’ı da Menderes’i de hiç unutmayacağız” dedi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu dün 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nda Ankara’da Bülent Ecevit Spor Tesisi’nin açılışına katıldı. Yenimahalle Belediyesi tarafından yapımı tamamlanan Bülent Ecevit Yüzme Havuzu ve Spor Tesisi’nin açılışında konuşan Kılıçdaroğlu, CHP iktidarında milli bayramların görkemli şekilde kutlanacağını belirterek “Bu ülkeyi kuranlar ağır bedeller ödediler. Ama onların çabalarını birileri görmüyor. Gizlemek istiyor. Ne yaparlarsa yapsınlar asla başarılı olamayacaklar. Biz şehitlerimizi de gazilerimizi de Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü de İnönü’yü Ecevit’i de Bayar’ı da Menderes’i de hiç unutmayacağız” dedi.
Milli bayramların önemine vurgu yaptığı konuşmasında Kılıçdaroğlu, Türkiye’yi kuranların çabalarının gizlenmek istendiğini savunarak, şöyle konuştu:
‘Kul değil yurttaş’
“Tarihimizi bileceğiz ki geleceğimizi iyi çizelim. Eğer tarihe sırtınızı dönerseniz geleceği iyi şekillendiremezsiniz. O nedenle sözüm söz eskiden olduğu gibi CHP iktidarında 19 Mayıs’lar, 23 Nisan’lar, 29 Ekim’ler eski görkemli şekilde kutlanacaktır. Cumhuriyet saltanatın yıkılmasından sonra padişahın gitmesinden sonra Türkiye Cumhuriyeti yurttaşlarının birinin kulu değil, bağımsız yurttaş olmalarının kazanılmasında Cumhuriyetin değerleri çok önemlidir.”
Yabancı işçi tepkisi
CHP lideri Kılıçdaroğlu, dün Kastamonu mitinginde seçim vaatlerini yinelerken, “TBMM Başkanlığı’na yabancıların çalıştırılması için kanun tasarısı veriyorlar. Kendi işsizine iş bulmuyorsun. CHP iktidarında 1 yıl içinde hiçbir öğrenci benim yurdum yok demeyecektir. CHP iktidarında hiçbir şeker fabrikası özelleştirilmeyecek. Tüm işçi kardeşlerime sesleniyorum. Fabrikanın kapatılmasını istemiyorsan tek adresin CHP” dedi.

Haberin Devamı