Gazete Vatan Logo

‘İlacını iç geçer’ deyince öldürmeye karar verdim

Psikiyatri uzmanını vurarak öldüren takıntı hastası Serhat T. “Ona bir kaç kez gidip iyi olmadığımı söyledim. Her seferinde bana ilaçlarını iç, geçer dedi. Onu öldürmeye karar verdim” dediği öğrenildi, tutuklandı.

‘İlacını iç geçer’ deyince öldürmeye karar verdim

Bahçelievler’de psikiyatrist Dr. Fikret Hacıosman’ı çalıştığı hastanede öldüren Serhat T. adliyeye sevk edildi. Poliste verdiği ifadesinde suçunu itiraf eden Serhat T.’nin hastalığı sebebiyle geçtiğimiz Mart ayında doktora başvurduğunu ancak aldığı ilaçların kendisini daha kötü yaptığını defalarca doktora anlattığını iddia etti. Bu nedenle bir süre ilaçlarını almayı kestiğini anlatan Serhat T.’nin bu süreç zarfından da doktorla görüştüklerini anlattı. Doktordan her seferinde “İlaçlarını tam ve zamanında alırsan iyileşirsin” lafını duyduğunu anlatan Serhat T.’nin bu nedenle doktora kızdığını söylediği belirtildi. Serhat T.’nin tedavisini yeniden planlamayan ve ilaçlarını değiştirmeyen doktoru vurduğunu söylediği öğrenildi. Serhat T. tutuklandı. Öldürülen psikiyatri uzmanı Dr. Fikret Hacıosman, son yolculuğuna Bahçelievler Mehmet Ülker Camii’nden uğurlandı. İstanbul Tabip Odası üyeleri de cinayeti protesto etti.

Bakan Koca: En ağır ceza için her girişimi yapacağız

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Dr. Fikret Hacıosman’ın hayatını kaybetmesiyle ilgili, “En ağır cezaya çarptırılması için bakanlık olarak hukuki her girişimi yapacağız. Üzüntümüz tarifsiz. TBMM’nin yasama döneminin ilk gündemlerinden biri konuyla ilgili yasal düzenlemelerin hayata geçirilmesi olacak” dedi. Fikret Hacıosman’ın eşi Mutlu Hacıosman ile telefonda görüşerek, taziyelerini bildirdiğini belirten Koca, “Mutlu hanımı arayıp, başsağlığı dileğinde bulundum. Acılarını paylaştığımızı, konunun takipçisi olacağımızı ifade ettim” dedi.

Haberin Devamı