Gazete Vatan Logo

‘İktidarda 120-180 ByLock’çu var’

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, dün siyaset gündemini çalkalayan bir iddialarda bulundu: Kontrollü bir darbe girişimi kanısı güçleniyor. Ak Parti’de 120-180 arasında ByLock’çu var. Bu isimler açıklanmalı.

‘İktidarda 120-180 ByLock’çu var’

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, dün Ankara’da televizyon kanallarının genel yayın yönetmenleri ve haber koordinatörleri ile bir araya geldi. CHP lideri kendisine “FETÖ’nün siyasi ayağı yok. Var diyorsa buyursun açıklasın” diyen Başbakan Yıldırım’a yanıt verdi ve “AK Parti’de 120-180 arasında ByLock’çu var. Bunun olduğu biliniyor ve bu ByLock’çular açıklanmalı. Bu isimlerin listesi hükümette var ve bu ısrarla açıklanmıyor” dedi ve ekledi: “Savcılıklara bu isimler seçilerek gönderiliyor. Suçluyu korumak suçtur. Gizleniyorsa hangi gerekçeyle gizleniyor. Bunun açıklanması lazım. Kendi içlerindeki ByLock’çuları saklıyorlar bu nedenle gizliyorlar. Bank Asya’nın önünden geçeni bile tutuklarken FETÖ’cü diye ByLock kullanan bu isimlerin, bu milletvekillerinin korunması kabul edilemez. Binali Yıldırım’ın listeleri elinde tutan güvenlik birimlerini arayıp bu listeleri bana getirin demesi gerekir.”

‘9.30’da darbe mi olur?’

“Siz bu listeleri saklıyorsanız insanın aklına 15 Temmuz’un kontrollü bir darbe olduğu akla geliyor” diyen Kılıçdaroğlu, “9.30’da darbe mi olur diye sordum ben kendilerine. Onlar da önceden deşifre oldular ifadelerini kullandılar. Demek ki bu onların önceden bu darbeden haberleri olduğu anlamına geliyor. Ayrıca FETÖ’cülerin ifadeleri de kontrollü darbe olduğu kanısını güçlendiriyor” diye konuştu. Kılıçdaroğlu, “Hangi ifadeler bu kanınızı güçlendirdi?” sorusuna ise “Onunla ilgili özel bir dosya hazırladım. Daha sonra bu özel dostları aktarabileceğim bir toplantı yapabilirim. Bugünün konusu bu değil. Biz ayrıntılı olarak referandum konuşalım” şeklinde yanıt verdi. “Biz Adil Öksüz adını dile getirmeden önce kimse bu ismi dile getirmedi” diyen Kılıçdaroğlu, “Adil Öksüz’ün kullandığı GPS cihazı hangi devlet kurumu tarafından ithal edilmiştir bu açıklanmalı.”

Haberin Devamı

‘Aynı kişi şekillendiremez’

“15 yıldır tek parti iktidarı var. Hiçbir engel yok neyi yapamıyorlar ki başkanlık sistemi geldiğinde yapacaklar. Sonuçta 2.5 yıldır fiili başkanlık sistemi devam ediyor. Zaten Türkiye’de doğru düzgün bir tablo yok. Çift başlılık olduğu iddiası gerçeği yansıtmıyor. Bu tam bir aldatmaca” diyen Kılıçdaroğlu, “Asıl cumhurbaşkanlığı sistemi gelirse çift başlılık olacak. İl başkanını da valiyi de cumhurbaşkanı atayacak. Bürokrasi ve siyaset aynı kişi tarafından şekillendirilecek, bizim bunu kabul etmemiz mümkün değil” dedi.

Haberin Devamı

Ciddi bir gizli ‘hayır’cı kitle bulunuyor

Kılıçdaroğlu, referandumla ilgili anket yaptırmadıklarını, alandan izlenim edindiklerini ifade ederek, şu değerlendirmeleri yaptı: “Ciddi bir gizli ‘hayır’cı kitle var. Bu kitle baskılar nedeniyle evet oyu vereceğini açıklıyor ama sandığa gittiğinde hayır oyu verecek. Sonuçta bir anayasa değişikliği oylanacak seçim değil. Seçmenlerin buna göre oy vermesini istiyorum. Bir partinin mutfağında hazırlanan bir anayasa toplumun anayasası olamaz. Kanaatim hayır çıkacağı yönünde.”