Gazete Vatan Logo

'İktidar olmaya geliyoruz’

Sarıgül: Yolumuz Erdal İnönü ve Özal’ın yolu...

TDH Lideri ve Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül, Eyüp İlçe Binası’nın mitinge dönen açılışında, “Eyüp Sultan’dan Bismillah diyerek, büyüklerimizin hayır duasını almaya geldik” dedi

2010’un ilk günlerinde partisinin kuruluş başvurusu için Ankara’ya gideceğini söyleyen Sarıgül, iddialı: “Ankara’da en az 50 bin kişi toplanmazsa, o uçağı yere indirmem”

Türkİye Değişim Hareketi (TDH) Lideri ve Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül, TDH’nın İstanbul’daki ilk teşkilat açılışını Eyüp’te yaptı. Eski Çalışma ve Sosyal Güvenlik ile Adalet Bakanı Mehmet Moğultay, eski İstanbul Milletvekili Bülent Tanla ve Seda Eyüboğlu gibi kurmaylarını da yanına alan Sarıgül’ün yüzlerce araçlık konvoyunu Eyüp girişindeki Feshane’nin önünde TDH mensubu kalabalık bir grup karşıladı. Karşılamada “Çare Sarıgül”, “2011 Başbakanı hoş geldiniz”, “Geleceğin umudu Sarıgül”, “Ankara bekle Sarıgül gelecek”, “Değişim işte burada” yazan pankartlar açıldı ve hükümeti eleştiren sloganlar atıldı. Bu sırada Sarıgül’le tokalaşmaya çalışan vatandaşlardan bazıları ezilme tehlikesi geçirdi.

‘Şikayet etmeyeceğiz’

Eyüp Meydanı’nda toplanan 3 binden fazla kişiye bir konuşma yapan TDH Lideri Mustafa Sarıgül, şöyle dedi: “Barış, değişim, insan hakları için, hele hele işsizlere çare bulmak için buradayız. Diyorlar ki, ’Neden Eyüp Sultan’dan başlıyorsun?’Ben de onlara cevap veriyorum. Ben Eyüp Sultan’a inançlı bir ailenin çocuğu olarak buradan ’Bismillah’ demeye, büyüklerimizin hayır duasını almaya geldim. Halisane duygularla şunu söylemek istiyorum. Türkiye’nin en huzurlu, en demokratik, siyasi hareketi için yola çıkıyoruz. Kötüleme, karalama yapmayacağız. Şikayet etmeyeceğiz. Çare bulmak için yollarda olacağız. Yolumuz açık olsun. Yolumuz Profesör Erdal İnönü ve Turgut Özal’ın yoludur.”

Dersim’e dil uzatmayın

Eyüp İlçe Binası’nın açılışında Mehmet Moğultay ve İstanbul İl Başkanı Mehmet Ali Oğuş ile birlikte gazetecilere açıklama yapan Sarıgül, şöyle devam etti: “Buradaki insanlar lidere değil, düşüncelerine bağlı olacak. Bu kapıdan girenlerden dil, din, mezhep farkı gözetmeyeceğiz. Başı açıkta, kapalı da bizimdir. Bu merkezden içeri giren hiç kimse Dersim’e dil uzatamayacak. Türkiye’nin yeni bir enerjiye, yeni bir umuda ihtiyacı var. İktidar yorgun, heyecanı kalmadı. Türkiye’de muhalefete gelen demokratik, laik cumhuriyeti değil, kendi koltuğunu korumaya çalışıyor. Türkiye Değişim Hareketi bugün Eyüp Sultan’dan Bismillah diyor. Ben de huzurunuzda söz veriyorum. Hiçbir zaman bireysel çalışma yapmayacağım. Laik ve demokratik Türkiye Cumhuriyeti’ne bağlı olacağım.”

“50 bin kişi gelmezse uçağı indirmem”

“Hakka inanıyor, halka da sonuna kadar güveniyoruz” diyen Sarıgül, sınır ve bayrak birliği diyen herkesle birlikte yollarına devam edeceklerini ifade etti. Yılbaşından sonra Ankara’ya TDH’nın parti başvurusu için gideceklerini söyleyen Sarıgül, “Ankara’ya tabela asmaya değil iktidar olmaya gidiyoruz. Bu hareketin arkasında 30 yıllık emek ve mücadele var. Eğer Ankara’daki açılışa en az 50 bin kişi toplanmazsa o uçağı yere indirmem” diyerek, TDH’nın 2011’deki seçimlerde en idddialı partilerden biri olacağını belirtti.

Haberin Devamı