Gazete Vatan Logo

‘İkinci turda CHP adayını destekleriz’

CHP ile ittifak yapmayacaklarını ancak cumhurbaşkanlığı seçiminin ikinci turunda destek verebileceklerini açıklayan İYİ Parti lideri Akşener, “Şahsi hayalim Demokrat Parti, Saadet Partisi gibi partilerle ittifak” dedi

‘İkinci turda CHP adayını destekleriz’

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, dün gazete ve televizyonların Ankara temsilcileriyle bir araya geldi. Seçimlerde nasıl bir tutum izleyeceklerine dair açık mesajlar veren Akşener, “İYİ Parti iyi görünüyor” dedi. Seçmenin batıda AK Parti ile CHP, doğuda AK Parti ile HDP arasında tercihe zorlandığı tespitini yapan Akşener, “Diyarbakır’da 1 milletvekili çıkaracak durumdayız” dedi. Akşener özetle şunları söyledi:

CHP’den yüzde 4 kayış

AK Parti yüzde 25-30 arasında onların deyimiyle Tayyipçi seçmene sahip. 7 Haziran’da 10 puan kaybetmişti. Bunun 12’ye çıktığını düşünüyorum. 12 puan şu an askıda. Trakya’da CHP’ye oy veren merkez sağ seçmen var. Onlar İYİ Parti’ye kayar. CHP’den yüzde 4 civarında bize kayış var. MHP’nin 16 Nisan’daki 12 puanının 9 puanı “hayır” dedi. Benim öngörüm ve anketlerimize göre 6 puanı bizde, 3 puan Tayyip Bey’in şahsına kaymış, 3 puan da askıda.

AK Parti-MHP ittifakı

Partiler arası eşit bir ittifak sistemi çıkmaz. Sayın Erdoğan, partisinin bünyesinde 50 değil, 70 milletvekili de verir MHP’ye. Ama Bahçeli dahil olmak üzere herkesin AK Parti’nin şemsiyesi altında seçime girmesini ister. Böyle olduğu zaman da tanıdığım sayın Bahçeli, abimin çok yakın arkadaşı olan sayın Bahçeli, geri dönüşüyle ilgili sorun yaşayacağını öngörüp katiyetle o sandalyeden kalkıp AK Parti’nin bünyesinde seçime girmez. Dolayısıyla iki partinin yan yana gelmesiyle eşit düzeyde bir ittifak olmaz. AK Parti açısından da iki ayrı parti üzerinden ittifak Sayın Cumhurbaşkanı açısından bir güç zaafiyeti algısına sebep olur. O da onu yapmaz. Sayın Bahçeli de sandalyeyi boş bırakıp, birine emanet edip gitmez. Velhasılı kelam bundan bir şey çıkmaz. İkincisi; diyelim ki herkesin kimliğini koruyarak yaptığı bir ittifak çıktı. Şahsi hayalim şu, Demokrat Parti, Saadet Partisi gibi partilerle ittifak yapmayı arzu ederim. CHP ile ittifak yapar mıyız, hayır. Çünkü Cumhurbaşkanlığı için tüm siyasi partilerin aday çıkarması gerekir. İYİ Parti iddialı bir partidir. CHP’yle ittifak yaptığınızda oyunuz ortadan kalkar. Bu manadaki ittifaklara, buna AK Parti dahil, ittifak arayışımız olmaz. İkinci tura CHP’nin adayı kalabilir. Kaldığı zaman CHP’nin adayını destekleriz. Erken Cumhurbaşkanlığı seçimini 15 Temmuz 2018’de bekliyorum. Çünkü Sayın Erdoğan daha düşük aldığı yerel seçimi erken seçimden önce yapmaz.

Haberin Devamı

Haberin Devamı

Bir FETÖ’cü bulun siyaseti bırakırım

“Yeniden bir darbe riski görüyor musunuz?” sorusuna “Türkiye’de darbe Sam amca ‘yürüyün bizim çocuklar’ demeden olmaz. FETÖ’cüler yapmaz da metocular çıkar” diyen Akşener, kendisiyle ilgili spekülasyonlar için ise şöyle dedi: FETÖ konusunda bu güne kadar kim en şiddetli olarak bana sövdüyse, bilin ki kripto Fetöcüdür. Tayyip Erdoğan beni tanır, ben de O’nu tanırım. Tayyip Bey’in Fetöcülüğü yoktur, benim de yoktur. Benim 7 kuşak, 5 kuşak sülalemde bir kişiyi bulun siyaseti bırakacağım. 40 kişiyiz, birbirimizi biliyoruz. 200 kurucu üyemiz içinde FETÖ’cü bir kişi bulamazsınız. Yok be kardeşim.

‘Gül’den bir cevap duymadım’

Akşener, 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’le ilgili “İrtibatım, siyaset sahnesine çıkıp çıkmayacağı konusunda bir bilgim yok. Bir vicdani hareketi ortaya koyduğunu söylüyor, uyarı diyor. Tepkiler var. Ben sayın Gül’den bir cevap duymadım henüz. Şu anda tek taraflı bir mitralyöz atışı var kendisine” dedi.

Haberin Devamı