Gazete Vatan Logo

‘İflas ettirmek istemezler’

İstanbul’da mitingler düzenleyen cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce, “Bu kadar borç yaptın. Şimdi bu alacaklılar Türkiye’yi iflas ettirmek ister mi? Bence istemez. Dükkan kapanırsa alacağını alamaz” dedi

‘İflas ettirmek istemezler’

CHP’nin cumhurbaşkanı Adayı Muharrem İnce dün İstanbul’un ilçelerini gezerek mitingler düzenledi. İlk olarak Beykoz’da konuşan İnce, kredi derecelendirme kuruluşlarının not değerlendirmelerine vurgu yaparak şunları söyledi:

Onlar Türkiye’ye not veriyor. İyi not verdiklerin de ‘Ben aldım’ diyor. Kötü not aldı mı ‘Bunlar dış mihrak’ diyor. 453 milyar dolar borcu var Türkiye’nin. 323 milyar dolarını Erdoğan yaptı. 60 milyar dolarlıkta özelleştirme yaptı. 865 milyar dolar da 16 senede vergi topladılar. Yaptıkları bu. Bu kadar borç yaptın. Alacaklılar kapıda bekliyor. Şimdi bu alacaklılar Türkiye’yi iflas ettirmek ister mi? Bence istemez. Niye istesin? Adamın alacağı var. Dükkan açık olsun ister. Dükkan kapanırsa alacağını alamaz. Beykoz’un tapu sorununu çözeceğini söyleyen İnce şu ifadeleri kullandı: Yurtlarda olan kimsesiz çocuklarımız var. Bu çocuklar 18 yaşına kadar devletin gözetiminde. 81 milyonluk bir devletiz biz. Bu çocuklar benim içimi acıtıyor. Bu çocuklar 18 yaşını doldurunca sokağa bırakılıyor. Allah’ın izniyle cumhurbaşkanı olduğumda o çocukları 18 yaşını doldurduklarında hemen devlet kadrolarına alacağım. O çocukları sokağa bırakmayacağım.

Haberin Devamı

‘Yorgun adam çözemez’

İnce, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı da eleştirerek şöyle dedi: Türkiye’nin büyük sorunları var, bu sorunları yorgun bir adam çözemez. Taze bir kan lazım. Meydan meydan geziyor. Aleyhimde konuşuyor, ‘Çırak’ diyor, çakma usta ya.

‘Vekil sayısını düşüreceğiz’

600 milletvekili sayısını eleştiren İnce, “Referandumda çok anlattık olmadı. Milletvekili sayısı. Çok yanlış. Türkiye 80 milyon. Milletvekili sayısı 600. Rusya 150 milyon. Milletvekili sayısı 450. ABD 300 milyon. Milletvekili sayısı 535. 300 milyonluk bir ülkede 535 milletvekili var. Türkiye’de 80 milyonluk bir ülkede 600 milletvekili var. Bu fakir millet 600 milletvekiline maaş vermeye mecbur değil. Bunu düşüreceğiz, söz” diye konuştu.