Gazete Vatan Logo

‘İfade vermeye yüzde yüz hazırım’

Kovduğu eski FBI Direktörü Comey’in kendisine yönelik iddialarını yalanlayan ABD Başkanı Trump, “Savcı karşısına çıkıp ifade vermeye yüzde yüz hazırım” dedi

‘İfade vermeye yüzde yüz hazırım’

ABD Başkanı Donald Trump, Romanya Cumhurbaşkanı Klaus Iohannis ile geçtiğimiz gün Beyaz Saray’da düzenlediği ortak basın toplantısında, Kongre’de ifade veren eski Federal Soruşturma Bürosu (FBI) Direktörü James Comey ile ilgili açıklamalarda bulundu. Trump, “Önceki günkü oturum, (Rusya ile) herhangi bir bağlantının olmadığını, adaletin engellenmediğini ve onun (Comey) gizli bilgileri sızdıran biri olduğunu ortaya koydu” diye konuştu. Eski Ulusal Güvenlik Danışmanı Michael Flynn hakkındaki soruşturmanın sona erdirilmesini hiçbir zaman talep etmediğini dile getiren Trump, ‘Comey’den sadakatini istediği’ yönündeki iddiayı da reddetti.

‘Yemin edebilirim’

Trump, bir soru üzerine de, Rusya soruşturmasını yürüten özel savcı Robert Mueller huzurunda yemin altında da aynı şeyleri söylemeye ‘yüzde 100’hazır olduğunu vurguladı. Comey geçtiğimiz günlerde verdiği ifadesinde Trump’ı yalancılıkla suçlamış ve Rusya’ya ilişkin yürüttüğü soruşturmayı durdurmasını istediğini söylemişti.

10 milyon dolarlık kitap teklifi

Haberin Devamı

Amerikan basını, ülkenin önde gelen yayınevlerinin eski FBI direktörü James Comey’e, kitap yazması için 10 milyon dolarlık bir teklif yaptığını öne sürdü. Söz konusu yayın evlerinin, Başkan Trump tarafından görevden alınan Comey’in, Rusya soruşturması hakkında bilinmeyenleri yazmasını istediği iddia edildi. Demokratlar’ın başkan adayı Hillary Clinton soruşturmasının detaylarının da kaleme alınacağı belirtiliyor.