Gazete Vatan Logo

‘İçinde kitaplarla millet kıraathaneleri kuracağız’

Erdoğan iftarda 2 bin 500 muhtara konuştu, “Tüm illerimize millet kıraathaneleri kuracağız. İskambil, okey oynama yeri değil. İçerisinde yoğun şekilde kitaplar olacak” dedi

‘İçinde kitaplarla millet  kıraathaneleri kuracağız’

CUMHURBAŞKANI Recep Tayyip Erdoğan, Beştepe’de inşası yeni biten Sergi Salonu’nda yaklaşık 2 bin 500 muhtarla iftarda bir araya geldi. ‘Ülkemize kazandırdığımız eserler, milletimiz nezdindeki ibra belgelerimizdir, berat belgelerimizdir’ diyen Erdoğan’ın açıklamalarından satırbaşları şöyle;

Eserler berat belgemiz

Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’ni satmaktan, yıkmaktan, kapatmaktan bahsedenler, önce gelsinler, buradaki şu eserleri bir görsünler ve burada verilen hizmetleri de incelesinler. Kendilerinin ömrü hayatlarında geride bıraktıkları böyle bir eser var mı? Yıkmakla ülke kalkınmaz. Ülkemize kazandırdığımız eserler, milletimiz nezdindeki ibra belgelerimizdir, berat belgelerimizdir.

Küçük düşünüyorlar

Muhalefetin adayları belki interneti kesmeyi, yaptığımız konutları yıkmayı da düşünüyor olabilirler. Karşınıza çıktıklarında bunları da onlara sorun. Diğer adaylar şehir hastanelerine de karşılar. Neymiş çok büyük yatırımlarmış. Kendileri çok küçük düşündükleri ve öyle davrandıkları için yatırımların da öyle olmasını istiyorlar. Diğer Cumhurbaşkanı adaylarının muhtarların adını bile ağızlarına almadı. Ama biz sizinle sonuna kadar bu yolda devam edeceğiz.

Haberin Devamı

Değişimin şahidi sizsiniz

Yalanla iftira ile elde edilecek hiçbir başarı olmaz. Milletimize eser kazandırmaya hizmet vermeye devam edeceğiz. Türkiye’nin yaşadığı değişimin dönüşümün kat ettiği mesafenin en büyük şahidi de siz muhtarlarımızsınız. Sizlere İçişleri Bakanlığımız birer form verdi. Sizler o forma şikayetlerinizi kaydedeceksiniz. İçişleri Bakanlığımız da bunları takip edecek, ilgili bakanlıklarımız da sorunları çözecek.

Okey oynama yeri değil!

100 metrekare, 200 metrekare, 400 metrekare ebadında ilçelerimizin büyüklüğüne göre millet kıraathaneleri yapacağız. Okey oynama yeri değil ha! İçerisinde yoğun şekilde kitaplar olacak. Bunlar sadece ulusal değil uluslararası bazda ses getirecek. Bir köşesinde kahvesi, çayı, keki vesaire olacak. Gelip o muhitin sakinleri dersini çalışabilecek. Orası ailelerin gelip birleşme, bütünleşme ve birbirlerine sinerji verme yerleri olacak. Cumhurbaşkanlığı kütüphanesinde şu anda 1.5 milyon cilt kitap var. Rami Kışlası’nın yerine de 7 milyon ciltlik kütüphane kuracağız. Bu kütüphaneler 24 saat hizmet verecek.

Haberin Devamı

Sicil affı talebi

Cumhurbaşkanı Erdoğan muhtarların ‘sicil affı’ talebi karşısında İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’ya dönerek ‘Süleyman Bey şu anda soylu soyadıyla böyle bir adımı atabilir’ diye talimat verdi.