Gazete Vatan Logo

'İçerdekiler' filminin çekimleri tamamlandı

Başrollerini Caner Cindoruk, Settar Tanrıöğen ve Gizem Soysaldı’nın paylaştığı, yönetmenliğini ve senaristliğini Hüseyin Karabey’in üstlendiği ‘İçerdekiler’ filminin çekimleri tamamlandı.

'İçerdekiler' filminin çekimleri tamamlandı

Türk edebiyatının usta yazar ve şairlerinden Melih Cevdet Anday’ın 1965 yılında kaleme aldığı 2 perdeden oluşan ‘İçerdekiler' oyununun beyaz perdeye uyarlandığı filmin hazırlıkları yönetmen Hüseyin Karabey tarafından 7 yılda tamamlanırken, çekimleri ise Beykoz Kundura Fabrikası’nda büyük bir titizlikle hazırlanan mekanlarda gerçekleşti.

HEM OYNADILAR HEM YAPIMCI OLDULAR

Yapımını filmin oyuncuları Gizem Soysaldı, Caner Cindoruk ve filmin yönetmeni Hüseyin Karabey üstlendiği ‘İçerdekiler’in ön hazırlıkları ile 7 haftada tamamlandı. Filmde darbe döneminde mevcut iktidarın söylemine karşı bir bildiri dağıttığı gerekçesiyle gözaltına alınan bir öğretmeni canlandırırken, Settar Tanrıöğen ise sorgularıyla ünlü Siyasi Şube Komiserini, Gizem Soysaldı ise bir anda hiç beklemediği bir durumla karşılaşan Baldız karakterine hayat veriyor.

FİLMİN KONUSU

Bir öğretmen, darbe döneminde mevcut iktidarın söylemine karşı bir bildiri dağıttığı gerekçesiyle gözaltına alınır ve tutuklama kararı olmaksızın siyasi şube başkomiseri tarafından 185 gün boyunca baskı altında sorgulanır. Eşiyle görüşme şansını yakaladığında, karşısına çıkan baldızı olunca, psikolojik boyuta geçilir. İzleyici, kimin hangi durumda haklı ya da haksız olabileceğini sorgulamaya başlar.

Haberin Devamı