Gazete Vatan Logo

‘İade talebi usule uygun değil’ iddiasında ısrarlı

Fethullah Gülen’in iade edilmesi için yapılan başvurunun usule uygun olmadığı iddiasını yineleyen Muharrem İnce, “Bir, ABD vermek istemiyor, iki Erdoğan da almak istemiyor” dedi

‘İade talebi usule uygun değil’ iddiasında ısrarlı

CHP’nin cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce dün İstanbul Barosu’nu ziyaret etti. Baro Başkanı Mehmet Durakoğlu ile görüşen İnce, daha sonra soruları yanıtladı. Seçimlerin bir ay sonra yapılacağını hatırlatan İnce, “Bu seçimin adil olmayacağı kesindir. Erdoğan devletin olanaklarıyla yarışıyor. Bunu geçtik de geçerli ve güvenilir olmasını istiyoruz. Yani açıkçası sandıktaki oyları devletin gücüne karşı korumak istiyoruz. Belki de dünyada bunun başka bir örneği yoktur. Devlete karşı oyunu korumak” ifadelerini kullandı.

YSK’ya çağrı

Oyunu Yalova’da kullandıktan sonra hemen Ankara’ya döneceğini belirten İnce, 24 Haziran’da YSK’nın bir yanlış yapması halinde 50 bin avukatla oraya gideceğini söyledi. İnce, “YSK’daki yargıçlara sesleniyorum, siz Erdoğan’ın yargıçları değilsiniz, adil olacaksınız, yasaların-anayasanın-evrensel kuralların size verdiği yetkiyi ve hakkı kullanacaksınız” dedi.

Muharrem İnce, daha önce dile getirdiği “Hükümetin FETÖ elebaşı Gülen’i usulüne uygun istemedi” iddiasının sorulması üzerine, “Sayın Erdoğan da bal gibi biliyor ki, usulüne uygun bir şekilde Fethullah Gülen’in iadesi istenmemiştir. Bir, ABD vermek istemiyor, iki Recep Tayyip Erdoğan da almak istemiyor. Çünkü iade edildiğinde anlatacak Fethullah Gülen, beraber üniversiteleri şöyle kurduk, Bank Asya’yı böyle kurduk, istediğim kişileri şöyle vali yaptılar, bunları istedim general yaptılar, Türkiye’ye beraber ihanet ettik. Bunları açıklayacaktır, onun için ABD vermeyecek, Erdoğan almayacak” ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı