Gazete Vatan Logo

‘i20 ve Ayten’ yetmedi 3’üncü yerliye göz dikti

Hyundai Assan’ın İzmit tesisinde üretilen yeni i20’nin dünya lansmanı Paris Otomobil Fuarı’nda gerçekleşti. i10 ve i20 yatırımını 1.4 milyar TL’ye çıkaran şirket, yerli B-SUV için düğmeye bastı.

‘i20 ve Ayten’ yetmedi 3’üncü yerliye göz dikti

Türk otomotiv sektörü Paris Otomobil Fuarı’nda gövde gösterisi yaptı. Hyundai Assan’ın İzmit fabrikasında üretilen yeni i20 modelinin dünya lansmanı Paris Otomobil Fuarı’nda gerçekleşti. Yeni i20’nin Paris’teki tanıtımında konuşan Hyundai Assan Yönetim Kurulu Başkanı Ali Kibar, üretilen yeni i20’nin tüm Avrupa’ya sadece Türkiye’den ihraç edileceği için gurur duyduklarını belirterek, “Yeni i20’den yılda 130 bin adet üretip, 110 bin adedini ihraç etmeyi hedefliyoruz. Amacımız hem ekonomiye hem de sektöre katkıda bulunmak” açıklamasını yaptı.

Hyundai Assan’ın 24 yıldır Türkiye’de faaliyette olduğunu söyleyen Kibar, “Biz yatırımımızı hep uzun vadeli gördük. 24 yıldır kâr etmedik ama bundan sonra ihracatla birlikte kâr edeceğiz” dedi.

Türkiye’de ‘Ayten’ ismiyle anılan i10 ve i20 model için planladıkları yatırım tutarını aştıklarını kaydeden Ali Kibar, şunları söyledi: “Yeni model yatırımları 508 milyon doları buldu. Yatırım tutarımız geçtiğimiz yıl açıkladığımız 1.1 milyar TL’den 1.4 milyar TL’ye çıktı. Yeni i20 bize ivme kazandıracak. 2015’te 200 bin araç üretip yaklaşık 180 binini ihraç edeceğiz. Üçüncü model üretimi için de hazırlıklarımız sürüyor. B-SUV sınıfında yer alacak aracın en geç 2017’de üretime geçmesini bekliyoruz.”

Haberin Devamı

AVM’ye benzemez

Türkiye’de sanayici olarak ellerinin sürekli taşın altında olduğunu belirten Kibar, “Biz gerçek sanayiciyiz. 7 bin 200 çalışanımızla yatırımlarımızı düzenli olarak sürdürüyoruz. Yaptığımız yatırımlar AVM yatırımlarına benzemez” dedi.

30’dan fazla ülkeye ihracat

Hyundaİ Assan Genel Müdürü Önder Göker, “Gelişmiş teknolojisi, üst düzey donanımları ve konfor öğeleriyle segmentine yön verecek i20 başta Türkiye olmak üzere tüm Avrupa’da Hyundai’nin marka imajını artırmak için katkıda bulunacak. Yeni i20 ile gurur duyuyoruz çünkü ‘Made in Turkey’ imzasıyla 30’dan fazla Avrupa ülkesinde ülkemizi temsil edecek. Otomobili ülkemizde Kasım ayında satışa sunacağız” dedi.

İmajı yukarı çekecek

Hyundai i20, yenilenen haliyle markanın imajını daha da yukarı taşıyacak. Otomobile ilk bakışta altıgen ızgara, fonksiyonel LED farlar, geniş hava girişli sportif tampon, yukarıya doğru uzayan yapı, aracın hacmine vurgu yapan yatay stop lambaları ve açılabilen cam tavan dikkat çekiyor.

Haberin Devamı