Gazete Vatan Logo

‘Hükümet bayramdan önce kurulur’

Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Bozkır, hükümet kurma çalışmalarının bayramdan önce tamamlanabileceğini belirterek, “İnşallah, AK Parti’nin önderliğinde tekrar bir hükümet kurulacak” dedi

Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Volkan Bozkır, Esenler Belediyesi tarafından düzenlenen sokak iftarında önceki akşam yaptığı konuşmada, ramazanın huzur dolu ortamında Esenlilerle birlikte olmaktan ve ‘Esenler’in abisi Volkan’ unvanından onur duyduğunu belirtti.Seçimlerin ardından gerekli çalışmaların Ankara’da sürdürüldüğünü anlatan Bozkır, “İnşallah, AK Parti’nin önderliğinde tekrar bir hükümet kurulacak. Türkiye’yi daha ileriye götürecek, çok daha güçlü bir Türkiye’ye kavuşturacak bir iktidar ortaya çıkacak” ifadelerini kullandı.
AK Parti öncülüğünde
Bakan Bozkır şunları söyledi: “Türkiye’de seçimler, demokrasinin ne kadar köklü olduğunu, Türk insanının demokrasiye ne kadar önem verdiğini bir kere daha gösterdi. 46 milyon oyun kullanıldığı bir ülke olmaktan iftihar ediyoruz. Tek bir huzursuzluk, sıkıntı yaşanmadan seçimleri geride bıraktık. İnşallah ramazan bitmeden, bayrama kalmadan da Türkiye, arzu ettiği güçlü bir iktidara AK Parti’nin önderliğinde kavuşacaktır.”
Şartlara göre
Bozkır dün AK Parti Genel Merkezi’ne gelişince gazetecilerin ‘üç dönem kuralının’ kaldırılması yönünde bazı değerlendirmeler yapıldığını hatırlatması üzerine “Üç dönem kuralı, partimizin kurulduğu andan itibaren gündemde olan kuraldır. Bu seçimler itibarıyla da uygulanmıştır. Bundan sonraki seçimlerde nasıl bir şekilde uygulanacağı konusunda günün şartlarında karar verilir” dedi.
İstişareler sürüyor
ak parti’de Meclis Başkanlığı için aday belirleme görüşmeleri dün de devam etti. Başbakan Davutoğlu vekillerle yaptığı değerlendirme toplantılarında koalisyon ve TBMM Başkanlığı için önerileri aldı. Kapalı zarf usulü öneri veren vekillerin zafrların İsmet Yılmaz ve Volkan Bozkır’ın isimleri çıktı. AK Parti Genel Merkezi önünde, gazetecilerin sorularını yanıtlayan Bozkır, “AK Parti henüz değerlendirmelerini yapıyor. Beklememizde yarar var” diye konuştu.

Haberin Devamı