Gazete Vatan Logo

‘Hoşgörü Sofrası’

Gökçeada’da 5 bin Müslüman ve Hristiyan, bu yıl 5’inci kez kurulan iftar sofrasında buluştu... İftarın ardından dualar edildi, ilahiler okundu ve sema gösterisi sunuldu...

‘Hoşgörü Sofrası’

ÇANAKKALE’nin Gökçeada ilçesinde 5 bine yakın Müslüman ve Hristiyan iftar sofrasında buluştu. Cumhuriyet Meydanı’nda ‘Hoşgörü Sofrası’ adı altında organize edilen programda, konuklara, etli nohut, pilav, mercimek çorbası, tulumba tatlısı ve ayran ikram edildi. İftarın ardından dua edildi, ilahiler okundu, sema gösterisi sunuldu. İftara, Gökçeada Kaymakamı Muhittin Gürel, Gökçeada 5. Komando Alay Komutanı Albay Hasan Paçalı, İlçe Müftüsü Adem Özsoy, adadaki Hristiyan din adamları ile siyasi parti ve sivil toplum örgütleri temsilcileri de katıldı.

Gökçeada Belediye Başkanı Ünal Çetin, bu yıl 5’incisini gerçekleştirdikleri Hoşgörü Sofrası’nda adada yaşayan Türk ve Rum vatandaşları bir araya getirmenin mutluluğunu ve gururunu yaşadıklarını söyledi.

Kadir Gecesi’nde camiler doldu...

TÜRKİYE’de Müslümanlar, Kur’an-ı Kerim’in indirilmeye başlandığı gece olan ve ‘bin aydan hayırlı’ olarak kabul edilen Kadir Gecesi’nde camileri doldurdu. Kadir Gecesi nedeniyle İstanbul Eyüp Sultan, Fatih ve Sultan Ahmet Camii başta olmak üzere tüm camiler, Ankara’da Hacı Bayram, Kocatepe ve Beştepe camileri, İzmir’de de Hisar Camii, Hocazade Camii, Beşikçioğlu Camii müminlerin akınına uğradı. Şanlıurfa’da Kadir Gecesi nedeniyle kentin simgesi Balıklıgöl platosuna akın edenler, namaz kılarak dua etti, balıklara yem verip dilek tuttu. Kayseri’de de Kadir Gecesi’ni idrak etmek için çok sayıda vatandaş, Mimar Sinan’ın ‘ustalık eserim’ diye nitelendirdiği Selimiye Camisi’nden esinlenerek yapılan Fevzi Mercan Camisi’ne geldi. Sabaha kadar dua ederek namaz kıldı. Kentteki diğer camilerde büyük yoğunluk yaşandı.

Haberin Devamı