Gazete Vatan Logo

‘Hollanda krizi işimizi bozdu’

Fenerbahçeli ünlü futbolcu Van der Wiel’i 4,5 milyon dolar dolandırdığı iddiasıyla gözaltına alınan Ümit Akbulut, Hollanda ile yaşanan kriz nedeniyle işlerin bozulduğunu söyledi. Savcı tutuklama istedi, mahkeme bıraktı

‘Hollanda krizi işimizi bozdu’

FenErbahçeli futbolcu Van der Wiel’in 4,5 milyon dolandırıldığı iddiasıyla polis tarafından gözaltına alınan organizatör Ümit Akbulut ile Sinan S. için tutuklama istendi.

Hakkındaki suçlamaları reddeden Akbulut ifadesinde, “Kurduğum organizasyon şirketi ile dünyaca ünlü sanatçılar olan 50 Cent, Akom, Neyo, Tayga, Hızlı ve Öfkeli filminde oynayan Rita Ora ile futbolcular Karim Benzema, Ronaldinho ve Neymar’ı Türkiye’ye getirip reklam organizasyonlarında oynatıp hem para kazandım hem de Türkiye’yi tanıttım. Bu tanıtımları yaptığımı duyan aynı camiadaki futbolculardan Van der Wiel bana arkadaşı aracılığı ile ulaşarak görüşmek istedi. ‘Marka oluşturmak istiyorum bana yardımcı ol. Boksör Floyd’u Hollanda, Almanya ve Türkiye’ye getir’ dedi. Boksör Floyd’un menajeri ile görüşerek İstanbul’a davet ettim” dedi.

Diplomatik kriz vurdu

Bu süreçte Van der Wiel’e, Hollanda ve Türkiye arasında yaşanan kriz nedeniyle organizasyonların iki ay erteleneceğini söylediğini anlatan Akbulut şöyle devam etti; “Başta kabul etti sonrasında ise ‘beni ilgilendirmez bana paramı geri ver’ dedi. Ancak anlaşmış olduğum boksör Floyd’a para gönderdiğimi ve geri almamın söz konusu olamayacağını belirttim. Ben hâlâ verdiğim taahüddün arkasındayım. Floyd’u Türkiye, Almanya ve Hollanda’ya götürüp Van der Wiel’le birlikte reklam filminde oynatacağım. Kendisini tehdit etmedim hakkımdaki iddialar asılsızdır, yapılan her konuşma sözleşmeye yansımıştır.” Savcılıktaki ifadelerinin ardından, “Dolandırıcılık ve yağmaya teşebbüs” suçlarından tutuklama talebiyle mahkemeye sevk edilen Ümit Akbulut ve Sinan S., serbest bırakıldı.

Haberin Devamı