Gazete Vatan Logo

‘Hodri meydan diyordunuz işte meydan’

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan dün Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü 150. Yıl Programı’na katıldı.

‘Hodri meydan diyordunuz  işte meydan’

Erken seçimle ilgili açıklamalar yapan Erdoğan, “Bulunduğumuz coğrafya ve ülkemizin içinden geçtiği dönemin hassasiyeti, hızlı kararlar vermemizi ve bunları dirayetle uygulamamızı gerektiriyor. Cumhurbaşkanı olarak benim şu anda önümde 1,5 yılım daha var. Yani bu makamın, bu koltuğun hırslısı konumunda olsak, 1,5 yıl daha devam edebilirdik. Böyle bir hırsın içinde değil ama yaptığımız bütün bu hesaplar neticesinde bu sıkıntılar bizim ülkemize, milletimize bir bedel ödeteceği endişesiyle dedik ki bu adımı atalım” dedi. Muhalefet partilerinin seçim isteğine değinen Erdoğan, “Öyle bir ana muhalefetimiz var ki sağ olsun, onlar da ikide bir ‘hodri meydan’ dedi. Madem bu kadar ‘hodri meydan’ diyorsunuz, ‘buyurun meydan’ demek durumunda kaldık” diye konuştu.

‘Seri adımlar sağlıyor’

Üniversite sınavının bir hafta ertelendiğini hatırlatan Erdoğan, “YÖK bana bağlı olduğu için sınavı hemen bir hafta öteye aldık. Bu, şunu gösteriyor, Başkanlık Sistemi seri adımlar atmayı sağlıyor. Ülkemizin önü açılacak. Bu seçimle bürokratik oligarşiyi de yıkma fırsatımız oldu. Geçiş dönemi nedeniyle birçok bürokrat inisiyatif almaktan çekinmiştir” dedi.

Haberin Devamı

‘Bizim kampanya başladı’
Cumhurbaşkanı Erdoğan dün Eyüp Sultan Camii’nde cuma namazı kıldıktan sonra soruları yanıtlarken, Başbakan Binali Yıldırım ile birlikte İzmir ve İstanbul harici 79 ili dolaştıklarına dikkat çekti. Erdoğan şöyle konuştu: Öyle günler oldu ki mesela ben İstanbul’da aynı anda 3 ilçeyi taradım. Üç ilçede kapalı salonda hem de dışarıda meydan mitingleri yaptık. Bizim kampanya başladı. Tabii biz şimdi manifestomuzu açıklayacağız. Ekibim çalışıyor. İstanbul Kongresi’nde açıklayacağız. YSK’nın takvimi açıklamasıyla birlikte hazırladığımız takvimi masaya yatıracağız. Kendi yol haritamızı uygulamaya koyacağız. Biz temayül yoklamasını yine yapmayı düşünüyoruz. Milletvekillerinin tespitiyle ilgili çalışmayı yürütmüş olacağız. Genişletilmiş il başkanları toplantısında yol haritamızı paylaşacağız.