Gazete Vatan Logo

'Hodri meydan' kulesi!

Sevan Nişanyan, yıkım kararını protesto için Şirince’ye “Hodri Meydan Kulesi” yaptırdı

Kaçak olduğu gerekçesiyle inşa ettirdiği 16 yapı hakkında yıkım kararı bulunan Sevan Nişanyan, protesto
için Şirince’ye “Hodri Meydan Kulesi” yaptırdı

İZMİR’in Selçuk İlçesi’ne bağlı Şirince Köyü’nde inşaa ettirdiği 16 kaçak yapı hakkında yıkım kararı bulunan Sevan Nişanyan, bu duruma tepkisini göstermek için 12 metre yüksekliğinde taştan kule yaptırdı. Adını ‘Hodri Meydan Kulesi’ koyan Nişanyan, açılış için dün tören düzenledi. Kulenin Şirince’nin tarihi dokusu ile bütünleştiğini ve ilgi odağı olacağını belirten Nişanyan “Bu kule için de yetkililerden izin almadım. İzin almayı da düşünmüyorum. 27 yılda böyle güzel ve önemli bir köyün imar planını yapmayı beceremeyen, yaptığını da yüzüne gözüne bulaştıran adamlarla muhatap olmak abestir. Türkiye’de koruma amaçlı imar sistemi çöktü. Çökme nedeni de bu kurumun yanlış kadroların elinde olmasıdır” dedi.


Kulenin adını mesaj göndermek için ‘Hodri Meydan’ koyduğunu anlatan Nişanyan, “Bu kapalı değil açık bir mesajdır. Adamlar, ‘Mimari yenilenme alanında, turizm alanında, Türkiye’de yapılmış en güzel, düzgün işlerden biri de olsa bu evleri yıkacağız. Neden yıkacağız? Çünkü bürokratik oligarşiye biat etmiyor. O yüzden yıkacağız’ diyorlar. Ben de ‘nah yıkarsın’ diyorum” dedi.

AÇILIŞINI KENDİSİ YAPTI

Kulenin yapımına 2 Eylül’de başladıklarını ve 5 Kasım’da bitirdiklerini anlatan Nişanyan, “Tepesinde manzara terası var. Şirince’yi kuş bakışı görsünler, çevredeki doğal güzelliği görsünler istedim. Ziyaretçilere ücretsizdir” dedi.



Haberin Devamı