Gazete Vatan Logo

‘Hiyerarşide sorun var’

Başbakan Yıldırım: Bu darbe girişiminde de gördük ki burada bir güvenlik zafiyeti var. Hiyerarşi, komuta kademesiyle alt kademe arasında bazı sorunlar var

‘Hiyerarşide sorun var’

Başbakan Binali Yıldırım, orduyla ilgili yapısal önlemler alınacağını yineledi. Başbakan Yıldırım, Bloomberg News’te katıldığı programda özetle şu mesajları verdi:

‘Geriye fazla kalmadı’

“Zannediyorum büyük oranda zaten bu işin içinde olanlar, bu işe karışanlar, fiilen bu darbe girişimini yönetenler halihazırda zaten adalete teslim oldu. Geriye kalan çok fazla insan olduğunu düşünmüyorum.”

OHAL uzar mı?

“Fransa’yı düşünün, Fransa’da bir terör hadisesi oldu. (OHAL) Birinci sefer yetmedi, ikinci sefer uzadı. Şimdi üçüncü kez de uzattılar. Altı ay daha uzattılar. Yani biz uzatmaktan yana değiliz. Bir kere bunu söyleyeyim. Ama üç ay içinde bütün bu işleri yoluna koyarsak, kaldırırız. Ama hala yapmamız gereken işler varsa, ihtiyaç varsa şüphesiz uzatmayı da gözardı etmeyiz, bunun bilinmesi gerekir.”

Yeniden yapılanma

“Bir kere kurumlarda, Silahlı Kuvvetler başta olmak üzere, ciddi bir yeniden yapılanma ihtiyacı var. Bu darbe girişiminde de gördük ki burada bir güvenlik zafiyeti var, hiyerarşi, komuta kademesiyle alt kademe arasında bazı sorunlar var. Bu sorunları ortadan kaldıracak şekilde yeniden yapılanmaya gideceğiz. Demokratikleşme yönünde atmamız gereken daha çok adımlar var, onları da bu sürede tamamlamış olacağız. Biz öncelikle tabii kurumların buradaki yapısal sorunları neyse onları halledeceğiz.”

Haberin Devamı

'Erken seçim yok!’

Başbakan Yıldırım, “Erken seçim diye bir şey söz konusu değil, altını çiziyorum ve net olarak ifade ediyorum. Bu yönde de kafa karıştırmaya çalışanlar var, ‘işte hükümet, AK Parti bu darbeden güçlü çıktı, bir baskın seçim yapacak’ falan, bunlar bizim aklımızda, fikrimizde yok” dedi.