Gazete Vatan Logo

'Hıh' açıklaması

Bakan Yıldırım: CHP Tokmak sallıyor MHP ’hıh’ diyor, MHP tokmak sallıyor CHP ’hıh’ diyor

Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, "CHP Tokmak sallıyor MHP ’hıh’ diyor, MHP tokmak sallıyor CHP ’hıh’ diyor. Hıh demişler birbirlerinin burnundan düşmüşler" dedi.

Hacı Bektaş Veli Anma Törenlerine katıldıktan sonra, AK Parti Nevşehir İl Başkanlığını ziyaret eden Binali Yıldırım, burada partililerle bir süre görüştü. Bakan Binali Yıldırım, Hacıbektaş Veli’nin asırlar önce dünyaya dostluk ve kardeşlik mesajı verdiğini ifade ederek, şunları söyledi:

"8 asır öncesi Anadolu topraklarında tüm kainata kardeşliği, birliği ve beraberliği öğütleyen bu büyük zatın öğütlerinin ve öğretilerinin canlılığını halen koruduğunu bir kez daha gördük. Ancak Hacı Bektaş Veli’nin ’incinsen de incitme’ düsturuna rağmen cılız da olsa onun ruhunu rahatsız edecek bazı girişimlere şahit olduk. Gönül isterdi ki bu mübarek beldede, bu mübarek zatın anma toplantısında siyaset kokan bu tip faaliyetler olmasın. İnşallah bundan sonraki dönemlerde bunlar tekrar etmez. Bunun ne ülkemizin birliğine, beraberliğine, ne de 72 milyonun kardeşliğine hiçbir katkısı yok. Bunu yapanların destekledikleri partilere de bir faydası yok. Çatışacak ayrışacak çok şeyimiz yok ama paylaşacak çok şeyimiz var. Bunu bir kez daha gördük."

Yıldırım, 12 Eylülde yapılacak halk oylamasında meydanları ibretle izlediklerini kaydederek, şöyle devam etti:

"Yapılacak halk oylamasını adeta bir genel seçim provasına dönüştüren siyasi rakiplerimiz bir kez daha hüsrana uğramaktan kurtulamayacak. Yanlış güzergaha girdiler, çıkmaz sokağa girdiler. 72 milyonun geleceğini ilgilendiren bu büyük projeyi bir AK Parti iktidarının tamamı ve devamına dönüştürmek yapılabilecek siyasi yanlışların en büyüğüdür. Yol yakınken rakiplerimize bir tavsiyem var. Gelin bunu bir milli mesele olarak ele alalım, siyasi münazaraları bir kenara bırakalım. Genel seçimlerde de siyasi hesaplaşmamızı meydanlarda yapalım. Her tokmak sallayanın bir hıh diyeni vardır. CHP tokmak sallıyor, MHP ’hıh’ diyor. MHP tokmak sallıyor CHP ’hıh’ diyor. Hıh demişler birbirlerinin burnundan düşmüşler. Milletimiz de bunları ibretle izliyor."

Bakan Yıldırım, Nevşehir Valisi Osman Aydın ve Belediye Başkanı Hasan Ünver’i de makamlarında ziyaret etti.

Vali Aydın, Yıldırım’a Hitit testisi, Hasan Ünver ise el işi işlemeli bir tabak hediye etti.

Yıldırım, Nevşehir’in, ulaşım ve altyapı konusunda tüm önemli sorunlarını çözdüğünü vurgulayarak, "burayı böyle görmek bize gurur veriyor. Çok çalışkan bir belediye başkanımız var. Yurt dışında Kapadokya eşittir Türkiye diye biliniyor" diye konuştu.

Haberin Devamı