Gazete Vatan Logo

'Hiç bu kadar gülmemiştim'

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül Kayseri'de Erciyes Master Planı hakkında bilgi aldı

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki, Mirada Del Lago Oteldeki brifingde, projeye 2011 yılı sonuna kadar tamamlanacak tesislerle birlikte yaklaşık 100 milyon dolarlık yatırım yapılacağını söyledi. Bu paranın 50
milyon lirasının bu yıl Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün talimatı doğrultusunda projeye tahsis edildiğini ifade eden Özhaseki, Cumhurbaşkanı Gül’e teşekkür etti. Projeyle ilgili maddi sorunlarının olmadığını dile getiren Özhaseki, çalışmalar tamamlandığında Erciyes’te yaklaşık 3 bin kişiye istihdam sağlanacağını anlattı.

Brifingin ardından kayak kıyafeti giyen Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Enerji Tabii Kaynaklar Bakanı Tamer Yıldız, milletvekilleri ve protokol üyeleriyle birlikte yaklaşık 2 kilometre yürüyerek kayak pistleri bölgesine geldi. Burada bir süre Erciyes Dağı’nı izleyen Gül, bir gazetecinin daha önce Erciyes’te kayak deneyimi olup almadığını sorması üzerine, şunları söyledi: "Çocukluk ve gençlik dönemimde böyle bir deneyimim olmadı ama bir defasında lise yıllarında 5-6 arkadaşımla birlikte buraya gelmiştik.



Daha sonra buradan şehir merkezindeki eski postaneye kadar yürümüştük. Tabii ertesi gün ayaklarımız şişti. O zaman spor ayakkabımız da yoktu. O zaman kayak yoktu, şehir
içinde kızakla kaymak vardı. İşte bugünkü yakaladığımız seviye gelişmenin, zenginleşmenin göstergesidir."

-KAPLANLARIN KAR BANYOSUNU İZLEDİ-

Pistte, Erciyes Kar Kaplanları Basın Sözcüsü Davut Güleç ile de bir süre sohbet eden Gül, Kar Kaplanlarını televizyonda izlediğini söyledi. Bu arada, Kayak Antrenörü Veysel Değirmenci’nin çalıştırdığı görme engelli Kayserili
kayakçılar Mahmut Selçuk ve Çağatay Aksöz de kayarak Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün yanına geldiler.

Görme engelli kayakçılarla görüşen Gül, "Azim ve irade olunca her engel aşılıyor. Şu an aramızdaki pek çok kişi bile kayak bilmiyor" diye konuştu. Cumhurbaşkanı Gül, görme engelli kayakçılar ve vatandaşlarla da hatıra fotoğrafı çektirdi. Gül daha sonra Erciyes Kar Kaplanlarının kar banyosunu izledi. Gül’e vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi. Gül, önünü sık sık kesen ve sevgi gösterilerinde bulunan vatandaşlarla hatıra fotoğrafı çektirdi.

-KAR MOTOSİKLETİ SÜRDÜ-
Gül, daha sonra pist alanındaki bir kafeteryaya girerek, görme engelli Ümmet Ekici ve 76 yaşında olduğunu söyleyen Hasan Mutlu ile bir süre sohbet edip salep içti.

Gül, Türkiye’deki kış sporları merkezlerindeki yürütülen çalışmaları yakından takip ettiğini belirterek, "Erciyes projesini yakından takip ediyorum. Türkiye’nin bir kaç şehrinde bu tip projeler devam ediyor. Mesela Erzurum’da
Üniversite Kış Oyunları yapılmıştı. Bu projeler bittiğinde çok güzel olacak" dedi.

Cumhurbaşkanı Gül, daha sonra kar motosikleti sürdü. Gül, kar motosikletiyle pistte bir süre dolaştı.

"SUÇLAR İŞLEYENİN YANINA KAR KALMIYOR"

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Erciyes Dağı’ndaki etkinliklerin ardından Kayseri Polisevi’nde saat 17.30’da düzenlenen Türk Polis Teşkilatı’nın 166’ncı kuruluş yıl dönümü nedeniyle düzenlenen programa katıldı. Polisevine girişte Polis Meslek Yüksek Okulu Müdür Yardımcısı Cengiz Deveci’nin kızı 6 yaşındaki anaokulu öğrencisi polis üniformalı Berra Deveci’yi sevip okşayan Cumhurbaşkanı Gül, daha sonra polis şehit ve gazilerinin yakınlarıyla sohbet edip, hatıra fotoğrafı çektirdi. Abdullah Gül, burada yaptığı konuşmada, şunları söyledi:

"Cumhuriyetimiz henüz 100 yaşını doldurmamasına karşın, öyle kurumlarımız var ki tarihleri çok önceki asırlara dayanıyor. Türk Silahlı Kuvvetleri, Kara Kuvvetleri’nin kuruluşları tarihin derinliklerine gitmektedir. Polisimiz de 166’ncı yıldönümünü kutlamaktadır. TSK, nasıl ki yurdu düşmana karşı korumakla sorumluysa, polisimiz de iç güvenliğimizle ilgili sorumluluğu üstlenmektedir. Türk polis teşkilatı, yurt dışında da takdir edilen bir kuruluştur. Ayrıca polisimiz suçluları bulup adaletin önüne getiriyor. Suçlar işleyenin yanına kar kalmıyor. Üzerinden süre de geçse katiller bulunup, yakalanıyor. Bunun bir örneğini de hepimizi çok üzen Kayseri’deki çocukların cinayetinde gördük. Suçlunun bulunmasından umut kesildiği anda polisimiz katili bulup adalete teslim etti.

Polislerimiz aynı zamanda askerimizle birlikte terör için yan yana mücadele ederken şehit ve gazi vermiştir. Polis teşkilatımızın 166’ncı yıldönümünü kutluyorum."

Cumhurbaşkanı Gül, daha sonra polis çocuklarıyla birlikte pasta kesti.

Haberin Devamı