Gazete Vatan Logo

'Hesabını Başbakan versin!'

Kılıçdaroğlu, partisinin 90. kuruluş yıl dönümü resepsiyonunda, gazetecilerin sorularını yanıtladı

CHP 90. yılını kutladı

CHP’nin kuruluşunun 90’ıncı yılı nedeniyle Genel Merkez’de verilen resepsiyonda, Kılıçdaroğlu en yaşlı ve en genç üyeye plaket verdi. Gecede partinin tarihini anlatan video da izlendi...

ANKARA - CHP’nin 90. yılı partinin Genel Merkezi’nde yüzlerce davetlinin katıldığı bir respsiyonla kutlandı. Resepsiyonda CHP’nin 105 yaşındaki en yaşlı üyesi Gülizar Karafakıoğlu ile en genç üye 18 yaşındaki Melis Kaderoğlu’na da plaket verildi. CHP’nin 90. yılı resepsiyonuna genel başkan yardımcıları, milletvekilleri, PM üyeleri ile sanatçılar, gazetecilerin de aralarında olduğu yüzlerce davetli katıldı. Eski Genel başkanlardan Murat Karayalçın ve Altan Öymen de resepsiyona katılırken Deniz Baykal İzmir’de olduğu için katılamadı. Renkli yapraklar ve çınardan oluşan 90. yıl logosunun tanıtıldığı resepsiyonda partinin tarihini anlatan video izlendi. Videoda “Bu ülkeyi bu halk yönetecek” sloganının kullanıldığı görüldü. Resepsiyonda alkollü alkolsüz içecekler de servis edildi.

Elektrikleri Gökçek mi kesti?

Resepsiyon başlamadan da partide şok bir gelişme yaşandı. Yüzlerce vatandaş ve CHP’linin davetli olduğu resepsiyonun başlamasına bir saat kala genel merkezin elektrikleri kesildi. Ankara Büyükşehir Belediyesi ekiplerinin CHP’nin yanında sürdürdüğü yol çalışması sırasında enerji nakil hatları yanlışlıkla kopartıldı. CHP’liler kesintiyi büyük tepkiyle karşıladı, kimi CHP’liler Belediye Başkanı Melih Gökçek’in art niyetinden şüphe ettiklerini dile getirdi. Organizasyon sorumlusu “Elektrik kesintisi ihtimaline karşı jeneratör ayarlanmıştı. Kesintinin ardından bir jeneratör daha getirildi” dedi.

CHP’yi anlatmak zor!..

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, 90. yıl konuşmasında özetle şunları söyledi:

- DELİKANLILAR: Genç Türkiye’nin delikanlıları, halkçılar, cumhuriyetçiler, 90 yaşındaki gençler, bugün CHP’nin 90. doğum günü. Hepimizin doğum günü kutlu olsun. Bazı duyguları açıklayabilmek anlatabilmek zordur. Mutluluk gibi. Nazım diyor ya, ‘Mutluluğun resmini yapabilir misin Abidin’ diye. Bazı şeyleri anlatmak zordur, sevda gibi, hasret gibi, aşk gibi. Bazı kelimeler, kavramlar var ki onları anlatmaya çalışmak bütün hayatı anlatmaya çalışmak kadar zordur. Tıpkı CHP gibi. Ahmed Arif ne güzel söylemiş. ‘Seni anlatabilmek seni, seni anlatabilmek seni namussuza, haldenbilmeze, kahpe yalana’ CHP’yi anlatmak zor.

- CEHENNEMİN ÖBÜR ADI: Şairin dediği gibi CHP’yi anlatmak hiç de kolay değil. Usta şair duygularını o kadar güzel anlatıyor ki, ‘Seni anlatabilsem seni, yokluğun cehennemin öbür adıdır’ Biz de CHP’yi ancak böyle anlatabiliriz. CHP’nin olmadığı Türkiye cehennemin öbür adıdır. Bir an için CHP’yi çıkarıp alın, varlığınızdan ve tarihinizden geriye bir şey kalmaz. Tarihte bu uygarlığa sahip ne bir parti ne de bir kurum var. Atatürk, ‘Benim iki büyük eserim vardır, biri Türkiye Cumhuriyeti, diğeri CHP’dir’ Bu söz romantik bir söz değil katkısız gerçeğin ifadesi olarak kabul ediyoruz.

CHP kuruluşun ve kurtuluşun adı...

CHP hem kuruluşun hem kurtuluşun adıdır. Farklı görüş ve düşüncedeki vatandaşlarımız CHP’nin varlığından kaynaklanan haklı güven duygusuna sahiptir. CHP’ye duyulan güven boşuna değildir. CHP, Türk halkının var olma iradesinin bağımsızlık aşkıdır, özgürlük sevdasıdır. CHP’li olmak demek yoksulluktan kurtulmak için başı dik, sırtı pek bir ülke için kendini adamak demektir. CHP’li olmak demek cumhuriyetin kurucusu, demokrasinin öncüsü olmak demektir. CHP’li olmak demek ülkeye çağ atlatacak kudrete ve devrim yapacak iradeye sahip olmak demektir. CHP’li olmak demek özgürlük ve bağımsızlık benim karakterimdir demektir. Özetle CHP’li olmak demek Mustafa Kemal Atatürk olmak demektir.

İlk tören Anıtkabir’de

CHP’nin 90. kuruluş yıl dönümü nedeniyle Kılıçdaroğlu başkanlığındaki heyet, Anıtkabir’i ziyaret etti. Kılıçdaroğlu ve beraberindekilerin Aslanlı Yol’dan yürüyüşüyle başlayan törende, Kılıçdaroğlu’nun Atatürk’ün mozolesine çelenk koymasının ardından saygı duruşunda bulunuldu. Daha sonra heyet, Misak-ı Milli Kulesi’ne geçti. Burada Anıtkabir Özel Defterini imzlalayan Kılıçdaroğlu, şunları yazdı: Sevgili Genel Başkanımız, aziz Atatürk, büyük eseriniz CHP’nin 90. kuruluş yıl dönümünde manevi huzurunuzdayız. Her zaman olduğu gibi hedef gösterdiğin çağdaş uygarlık yolunda azim ve kararlılıkla mücadelemizi sürdürüyoruz. Özgürlüğün ve bağımsızlığın bir karakter olarak ortaya çıktığı kuruluşumuzda aynı kararlılıkla yolumuza devam edeceğiz. Ruhun şad olsun. Kılıçdaroğlu ve beraberindekiler daha sonra ikinci Cumhurbaşkanı İsmet İnönü’nün anıt mezarına çelenk koyarak, saygı duruşunda bulundu.

CHP’nin çınarı ve filizi kadın

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partinin en yaşlı üyesi 1908 doğumlu Gülizar Karafakıoğlu ile en genç üye 18 yaşındaki Melis Kaderoğlu’nu yanına alarak kutladı ve plaket verdi. Kılıçdaroğlu, “Ne kadar şanslıyız çınarımız da filizimiz de iki partilimiz de kadın” dedi. Kılıçdaroğlu’nun konuşması sırasında sık sık “Bu daha başlangıç mücadeleye devam”, “İnadına CHP inadına sol” sloganları da atıldı.

Kılıçdaroğlu’nun yakasındaki CHP bayrağı rozeti de dikkat çekerken bayrak rozetin Mustafa Kemal Atatürk’ün Nutuk’u okurken yakasındaki bayrak rozetin bir benzeri olduğu da görüldü.

Haberin Devamı