Gazete Vatan Logo

'Herkes Türkiye'de olmak ister'

HSBC'nin CEO'sundan ilginç açıklama

Avrupa’nın en büyük bankası olarak adlandırılan Londra merkezli HSBC’nin Türkiye’de Pazar payını bir kat artarak yüzde 5’e çıkartmak istediği belirtiliyor. Bu amaçla bir banka alımı üzerinde duran HSBC Bank Ceo’su Martin Spurling, “Herkes Türkiye’de olmak ister, hiç kimse satmak istemez” diyerek banka alımı konusundaki zorlukları da ortaya koydu.

HSBC’nin küresel finansman krizinin patlak vermesinin ardından 52 ülkeden çekilirken Türkiye’de kalmaya yeğlediğine dikkat çeken Wall Street Journal, HSBC Bank Ceo’su Martin Spurling ile yaptığı mülakatı “HSBC, Türkiye’de ‘Turbo Boost’ Peşinde” başlıklı bir haberde yansıttı.

Spurling, mülakatta, bankanın Türkiye’deki Pazar payınını bir kat artarak yüzde 5’e çıkartmak istediğini anlatırken bu amaca, Türkiye’nin en büyük 10 kentinde büyüyerek ve mortgage, bireysel kredi ve mevduat gibi ürünlerde performansını iyileşterek ulaşabileceğini söyledi.
Spurling, Türkiye’de büyüyebilmek için bir banka alımı olanağının ortaya çıkması durumunda istekli olacaklarını da ifade ettiği mülakat sırasında bir alımın, bankanın yüzde 5’lik pazar payı hedefine ulaşmasını mümkün kılacağını kaydetti.

Türkiye’nin 2050 yılında dünyanın en büyük 12'nci ekonomisinin olması beklendiğini söyleyen Spurling, HSBC için Türkiye’de bir banka almanın kolay olmayabileceğini “Herkes Türkiye’de olmak ister, kimse satmak istemiyor” sözleriyle ifade etti. Spurling, büyük bir oyuncu olabilmek için bir alım şart olduğunu sözlerine ekledi.

Haberin Devamı