Gazete Vatan Logo

‘Herkes kılıcı eline almış...’

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, 17-25 Aralık operasyonları sırasında FETÖ’cülere karşı en önde mücadele eden insanların bugün FETÖ’cü diye itham edildiğini söyledi

‘Herkes kılıcı eline almış...’

Beştepe Millet Kültür ve Kongre Merkezi’nde düzenlenen hakim ve savcı adayları kura törenine katılan Bozdağ, şöyle konuştu:

“Şimdi FETÖ hakkında ağzını açıp konuşan bir sürü insan görüyorsunuz; medyada, siyasette, her yerde. Marifet bugün konuşmak değil; marifet 17 Aralık’ta adam gibi durup, adam gibi konuşmaktı. O gün konuşan var mıydı? Şimdi herkes kılıcı eline almış. ‘Şu FETÖ’cü, bu FETÖ’cü’ diye kesmeye bakıyor. ‘FETÖ’cü’ diye kesmeye kalktıkları, 17-25 Aralık’ta ve sonrasında FETÖ’cülere karşı en önde mücadele eden insanlar. İşte HSYK üyelerimiz, bu anlamda gerçekten FETÖ’ye karşı Türkiye’de gerçeği doğru zamanda gören ve bu çerçevede adımlar atan çok önemli kararlarına altına imza attılar.”

Tüm isimler incelendi

“Bundan önceki darbelere, darbe teşebbüslerine baktığınız zaman biatçıların en önünde yüksek yargı başkanlarını, savcıları ve hakimleri görürsünüz. İlk defa Türkiye’de ezber bozdu Türk yargısı. Türk yargısı içerisinde 4 bini aşkın FETÖ ile irtibatı, iltisakı ve üyeliği nedeniyle meslekten uzaklaştırılan hakim ve savcı oldu. HSYK incelemelerini bitirdi. Şu anda incelenmedik hakim ve savcı kalmadı.”

Haberin Devamı