Gazete Vatan Logo

‘Herkes istediği gibi giyinir’

HAK-İŞ’in 6. Uluslararası Kadın Buluşmasına katılan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Bu ülkede kimse kusura bakmasın herkes istediği gibi giyinir, kimse buna müdahale edemez. Kabullenemeyen varsa, ikiyüzlülükle değil, mertçe söylesin fikrini” dedi.

‘Herkes istediği gibi giyinir’

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, HAK-İŞ’in İstanbul’da düzenlediği 6. Uluslararası Kadın Buluşmasına katıldı. Burada konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Kadınların kıyafetleriyle değil tıpkı erkekler gibi kafalarının içindeki fikirle değerlendirilmesi gerektiğini söyledik. Bunun için siyasi hayatımızın hiçbir döneminde hiçbir ayrımla uğraşmadık. Başı açık-başı kapalı ayrımı asla yapmadık. Tam tersine böyle davrananların karşısına dikildik” dedi. ‘Karargah rahatsız’ manşeti için “Türk Silahlı Kuvvetlerinde başörtülü kadın personelin çalışabilmesini sinsice eleştiren bir haber” nitelemesini yapan Erdoğan, şunları kaydetti: “Hani bu işlerden rahatsız olmuyordunuz? Niye rahatsız oldunuz? Dünya değişti, Türkiye değişti, kurumlarımız değişti ama maalesef bazı kafalar hala eski köhne alışkanlıklarından vazgeçmiyor. Biz başı açık veya kapalı hiç bir hanım kardeşimizin bu şekilde çifte standarda, aşağılanmaya maruz kalmasına rıza göstermedik, göstermeyeceğiz. Demokrasinin, özgürlüklerin, bu ülkenin tüm imkanlarının ayrım olmaksızın 80 milyonun tamamının hakkı olduğunu, istese de istemese de herkes kabullenecek. Eğer bir barış devletini konuşuyorsak, eğer özgürlüklerin egemen olduğu bir devleti konuşuyorsak, o zaman bu ülkede kimse kusura bakmasın herkes istediği gibi giyinir kimse buna müdahale edemez, istediği gibi inancını yaşar kimse buna müdahale edemez.”

Haberin Devamı

‘Utanç verici tartışmalar’

Kökenine, inancına, mezhebine, meşrebine, cinsiyetine, şekline, şemaline bakılmaksızın bu ülkenin vatandaşlarının tamamının, birinci sınıf hizmete layık olduğunu ifade eden Erdoğan, “Ben Türkiye Cumhuriyeti’nin Cumhurbaşkanı olarak vatandaşlarımın arasında asla bir ayrımı kabullenemem. Gereği ne ise onu da yaparım. Şayet bunu kabullenemeyen varsa, öyle iki yüzlülükle, riyakarlıkla, alavere dalavereyle değil, mertçe yiğitçe çıksın ortaya söylesin fikrini. Türkiye demokratik bir millet olduğuna göre, hakem kimdir? Millet. Milletimiz kimin haklı olduğunu söylüyorsa, gelin onu uygulayalım ve ülkemizi artık böyle utanç verici tartışmalarla oyalamayalım” diye konuştu.

Haberin Devamı

Öğretmenlere 10 bin ek kadro

Kadınların “kadro” diyerek tezahüratta bulunması üzerine Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Öğretmenlere yönelik biliyorsunuz 20 bin kadro açıldı ve bunun adımı atıldı. Öyle zannediyorum Ağustos’tan sonra 10 bin daha ilave edilecek. Aynı şekilde tabii ki işçiler noktasında da taşeronlar noktasında da Sayın Başbakanın ifade ettiği gibi, ‘Talimatları verdim’ dedi, onun sürecini artık oradan takip edeceğiz” ifadelerini kullandı.

‘Kadına şiddet zavallılıktır’

“Hayatın tüm alanları gibi aile içinde de şiddet asla tasvip edilemez” ifadelerini kullanan Cumhurbaşkanı Erdoğan, şöyle devam etti: “Kadına şiddet uygulayan kimse açık söylüyorum zavallının ta kendisidir. Hele hele kendini üstün göstermek için şiddet gösterenler kız çocuklarını diri diri gömenlerden farksız değildir.” Erdoğan, kadınların 15 Temmuz’daki direnişine gönderme yaparak “Kadınlarımıza zaten borçlanmıştım, 15 Temmuz’dan sonra buna bir de can borcu eklendi” dedi.

Haberin Devamı

‘Hükümet 2019’a kadar aynı hükümet’

“Karşımıza maalesef aslı astarı olmayan ifadelerle yaklaşanlar oluyor ama ben şunu söylüyorum: Biz sizleri yaratandan ötürü seviyoruz. Şu anda Cumhurbaşkanıyım. 2019’un Ağustosu’na kadar Cumhurbaşkanıyım. Hükümet, 2019’un Kasımı’na kadar zaten hükümet. Şu anda bu süreç zaten bu şekilde zaten devam edecek. Bizim bazı şeyler için telaşımız yok ama biz bir sistem değişikliğiyle ülkemize sıçrama yaptırtalım istiyoruz. Biz şu 14 sene içinde ne tür engellerle karşılaştığımızı gayet iyi biliyoruz ama diğerlerinin böyle bir durumu oldu mu? Yok. Onların, dün de söyledim, dikili ağacı yok bu ülkede. Onlar çukur eşmekle meşgul, onlar yer altına konaklama yerleri yapmakla meşgul, onlar Hakkari’ye gidip başkalarının paçavralarıyla miting yapmakla meşgul, biz ise bayrağımızlayürümekle meşgulüz.”

‘Ben faniyim sistem baki’

Erdoğan Tekirdağ mitinginde ayrıca “TBMM’nin yetkileri alınıyor diyorlar. Yalan! Alınan var evet, öyle akşam yat sabah kalk olmaz. Gensoruyu millet verecek millet! Asıl gensorunun sahibi kim? Millet” derken şunları kaydetti: Laf değil iş, iş, iş. Bugüne kadar bunların aklına geldi mi? Hani parlamenter sisteminiz vardı, yürümedi, yürümez. Önümüzü hep gensorularla, güven oylamalarıyla kesmek istediler. Eğer biz dik durmasaydık bu yaptıklarımızı bile yapamazlardı. Onlar langır langır konuşurken biz milletimizle birlikte harıl harıl çalışıyoruz. Ben bir faniyim! 16 Nisan’a çıkacağıma garantim var mı? Sistem bakidir, insanlar fani. Lütfen ‘evet’ demeden ‘hayır’ demeden 18 maddelik metni bir okuyun.

Haberin Devamı

Dört partiye ‘Evet’ çağrısı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, programına Tekirdağ mitinğiyle devam etti. “AK Parti’ye gönül veren kardeşlerime sesleniyorum, Milliyetçi Hareket Partisi’ne gönül veren kardeşlerime sesleniyorum, Cumhuriyet Halk Partisi’ne, HDP’ye, Saadet Partisi’ne, Büyük Birlik Partisi’ne gönül veren kardeşlerime sesleniyorum. Gelin el ele 16 Nisan’da bu ülkenin kaderini değiştirecek ‘evet’ oyuyla geleceğe yürüyelim” dedi.

Telefon trafiği

Haliç Kongre Merkezi’ndeki program sırasında Cumhurbaşkanı Erdoğan, telefon gelmesi üzerine salondan ayrıldı. Erdoğan, telefon ile konuşarak dışarı çıkarken HAK-İŞ Başkanı Mahmut Arslan kürsüdeki konuşmasını sürdürdü. Erdoğan yaklaşık 15 dakika sonra salona geri döndü.