Gazete Vatan Logo
Magazin 'Her yerde dikkatleri üzerime çekerim'

'Her yerde dikkatleri üzerime çekerim'

Son olarak ‘Koyverdin Gittin Beni’ filminde canlandırdığı oyunculukla dikkatleri üzerine çeken Doruk Özdemir, Ali Poyrazoğlu ile başrolleri paylaştığı ‘Ergamut’s Garden’ ile sevenleriyle buluşmaya hazırlanıyor.

Oyunculuğa nasıl başladınız? Çocukluktan oyunculuğu düşlüyor muydunuz?

Hayır, çocukluğumda oyunculuk hayalim olduğunu söyleyemem, ancak daha sonraki yıllarda gerek arkadaşlarımla çektiğim kısa filmler ve gerekse okul projelerim beni oyunculuğa yönlendirdi diyebilirim.

Oyunculuk eğitimi aldınız mı, kendinize örnek aldığınız birileri var mı?

Tabii, özellikle yaptığım iş her ne olursa olsun eğitimini almak ve bu yolda yaptığım işi ciddiyetle yapmak gerektiğine inanıyorum. Geçtiğimiz yıl Akademi 35.5 da beş ay süreyle Vahide Perçin ve Altan Gördüm başta olmak üzere değerli hocalardan eğitim aldım. Örnek aldığım kişileri düşündüğümde ise aklıma gelenler de zaten projelerimde çalışma fırsatı bulduğum değerli büyüklerim diyebilirim..

‘Adını Feriha Koydum’ ve TRT için çekilen ‘Koyverdin Gittin Beni’ adlı fimler ile dikkatleri üzerinize çektiniz. Sizin için en özeli hangisiydi, neden?

Benim için en özeli sanırım ilk projem diyebilirim… Çağatay Ulusoy gibi birden düne kadar ekranda izlediğiniz oyuncular ile aynı sahneyi paylaşıyor olmak tabii ki çok özel. Ancak ilk tv filmi projem ve ilk başrolüm de tabii unutulmaz. Halil Ergün, Ümit Acar, Işık Yenersu gibi büyük oyuncuların yanında hem de bir de başrol oynamak gerçekten beni çok mutlu etti.

Haberin Devamı

Ali Poyrazoğlu ve Berke Üzrek ile birlikte yeni sinema filminiz “Ergamut’s Garden’ sinema filminde nasıl bir rolü canlandırıyor sunuz? Filmin konusu ne, ne zaman gösterime girecek?

Film 1300’lü yıllarda yaşayan bir baba ve oğulun köylerinden ayrılarak başka bir yerleşim yerinde kendilerine toprak edinme mücadelesini anlatıyor. Filmde canlandırdığım Samir karakteri, içine kapanık bir çocuk, en yakın dostu köpeği.. Ve bu toprak mücadelesi içinde film Samir karakteri üzerine kurgulanmış.. Gösterim tarihi sanıyorum yeni yılın ilk ayında olacaktır.

ALİ POYRAZOĞLU İYİ BİR ÖĞRETMEN

Ali Poyrazoğlu çok titiz bir oyuncudur. Usta oyuncu ile aynı sahneleri paylaşmak nasıl bir duygu? Ali hoca deneyimleriyle yardımcı oluyor mu sizlere sette?

Ali Poyrazoğlu ile tanışıklığım projeden yaklaşık bir yıl öncesine dayanıyor, kendisi gerçek bir sanatçı, bir yaşayan efsane.. Ondaki enerji ve çalışma azmine hayran kalmamak mümkün değil. Ali Hoca sağolsun son derece de öğretici ve yapıcı biri. Aynı zamanda birlikte çalışma imkanı bulduğum Özdemir Çiftçioğlu Hocam da aynı şekilde, set aralarında, set bitimindeki sohbetlerimizde hem bir ağabey hem de bir öğretmen olarak, yeri geldiğinde arkadaşça yaklaşarak bana çok şeyler öğrettiğini söylemeliyim.

Haberin Devamı

‘Karışık Kaset’ sinema filminde de oynadınız..

Karışık kaset 2014 yaz aylarında vizyona girdi, Özge Özpirinçci ve Sarp Apak’ ın yer aldığı bir filmdi. Filmde küçük bir rolüm vardı.

İki sinema filminde birden rol aldınız, 2015 sizin için uğurlu geldi diyebilir miyiz?

Evet diyebilirim, gerçi birisi TV filmi olarak çekildi ama yine de peş peşe gelmesi ve önemli oyuncularla çalışabilme imkanı bulmam açısından ciddi tecrübe idi..

ÇAPKIN DEĞİLİM!

Çapkın mısınızdır?

Hayır çapkın değilim, bir ilişkiye ayıracak zamanımın olduğunu da düşünmüyorum, bu yıl hem iki sinema filmi, hem lise son sınıf ve hem de üniversite hazırlık… Hepsinden daha önemli olan kendimi mesleğimde yetiştirme çabası, kış aylarında bir tiyatro projesi, olası bir dizi projesi..

Haberin Devamı

Özel hayatınızla gündeme gelmiyor sunuz? Bu konuda özel bir çaba sarf ediyor musunuz?

Belirttiğim gibi öyle çok özel bir hayatım yok, bazen oyuncu arkadaşlarımla, bazen okul arkadaşlarımla sessiz sedasız bir yerlerde oturup zaman geçiriyorum.

Fanlarınızdan ilginç talepler geliyor mu? İlan-ı aşk edenler var mı?

Evet, zaman zaman sosyal ağlardaki hesaplarımdan dediğiniz gibi mesajlar alıyorum..

Oyunculukta ten rengi önemli değil

Sarışın jön az Türkiye de Göksel Arsoy’dan sonra Kıvanç Tatlıtuğ büyük beğeni topladı. Sizin de sarışın oyuncu olmanız avantaj mı?

Oyunculukta ten renginin çok da önemli olduğunu düşünmüyorum açıkcası, bir şekilde işinizi seviyorsanız, sağlam ve ciddi projelerde yer alabiliyorsanız, ki bu da iyi bir oyuncu olduğunuzu gösteriyor demektir; sarışın ya da esmer olmanın bir avantaj ya da dezavantaj olmadığına inanıyorum.

Haberin Devamı

Dizi projeniz var mı? Nasıl bir rol sizi etkiler?

Dizi görüşmelerimiz oluyor, ancak o kadar ilginç ki; söz gelimi benim fiziksel özelliklerim ve yaşıma uygun olan bir rol için gittiğim görüşme neticesinde o role seçilen kişi benden yaklaşık onbeş yaş büyük, esmer bir başka oyuncu olabiliyor. Bu dizi fırtınasında her şeyin yerli yerine oturmadığını düşünüyorum. Ama tabii ki güzel bir proje olursa seve seve yeniden bir dizide oynamak isterim.

Sinema her zaman kalıcıdır!

Sinema filmini mi daha çok tercih ediyorsunuz, yoksa dizileri mi? Dram, komedi, korku türlerinden kendinize en yakın bulduğunuz tür hangisi?

Açıkça söylemek gerekirse eğer sinemanın her zaman daha kalıcı ve önemli olduğunu düşünüyorum. Bugüne kadar üç sinema filmi yaptım ve ikisinde başrol oynadım. Bu filmler merak edenleri olursa yıllar sonra bile arşivlerde yer alacak.. Tabii dizi de çok önemli; ayrı bir çalışma temposu, sürekli günceli yakalayabilme ve izleyiciyi etkileyebilme çabası.. Sürekli ekranda sizi sevenler ve izlemek isteyenlerin karşısında olmanız, bunlar çok özel. Güzel ve seçkin bir projede bana uygun bir rol olduktan sonra ve benim de o rolün altından kalkabileceğime inancım olduktan sonra; türün çok önemli olduğunu düşünmüyorum.

Yerli diziler oldukça revaçta, bu ilgiyi neye bağlıyorsunuz?

İnsanlar zamanlarını evlerinde geçiriyor, bu yüzden de evde geçen zamanı değerlendirirken de tabii ki televizyon baş sırada.. Herkes, her akşam onlarca kanal arasında kendisinden bir şeyler bulmak için geziniyor. Kendi hayatlarından ve yaşam biçimlerinden örnekler.. Ya da imrendikleri yaşam biçimlerini arıyorlar. Diziler bunu verdiği sürece, her zaman da revaçta olacak.

Oyuncu olmasaydınız ne olurdunuz?

Psikoloji okumayı düşünüyordum, ancak artık oyuncu olmasaydım diye bir seçeneği çok uzun zaman önce aklımdan çıkardım.

Hedefleriniz neler?

Önümüzdeki on beş yıl içinde Akademi Ödülü almak..

Ne tür sporlar yapıyorsunuz? Hobileriniz neler?

Uzun zaman profesyonel basketbol oynadım, şimdi ise belirli bir formda kalabilmek adına spor salonuna devam ediyorum ve tabii bol bol yüzüyorum.