Gazete Vatan Logo

'Her tweetim bir miting'

Twitter'da 580 bin takipçisi olduğunu söyleyen Avrupa Birliği Bakanı Egemen Bağış, "Her tweet'i adeta bir miting gibi düşünüyorum" dedi.

AK Parti Şişli İlçe Gençlik Kolları'nın Mecidiyeköy Kültür Merkezi'nde düzenlediği "Çıkışta Mahalleye Gel" programına katılan Bağış, genç moderatörlerin sorularını yanıtladı. Bağış, kendisiyle ilgili tanıtım filminin izlendiği programda çalınan "Gülnihal" şarkısının düğün şarkısı olduğunu söyledi.

Bağış, babasının, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nda doğduğu için kendisine Egemen adını koyduğunu anlattı.

Siyasi hayata atılmasına ilişkin soru üzerine, babasının eski Siirt Belediye Başkanı olduğunu belirten Bağış, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın davetiyle siyasete atıldığını söyledi. "Bir anda kendimi İstanbul milletvekili adayı olarak buldum. Şişli'nin sokaklarında adım adım dolaşmaya başladık" diyen Bağış, Başbakan Erdoğan'ın 4,5 yıl tercümanlığını yaptığını, bunun kendisi için önemli bir tecrübe olduğunu anlattı.

Bağış, mutlu evliliğin formülünün ise paylaşmak olduğunu ifade ederek, İstanbul'da yaşadıktan sonra da başka bir şehirde yaşamayı düşünemediğini kaydetti.

AB süreci hakkındaki soruları yanıtlayan Bağış, Hollandalı bir parlamenter ile arasında geçen karikatür krizine ilişkin soruya ise, "Onlar ondan anlıyor" yanıtını verdi.

"Her tweet adeta bir miting"

Sosyal medyanın önemine ilişkin de Bağış, Twitter kullandığını, 580 bine yaklaşan takipçisi olduğunu ifade ederek, "Her tweet'i adeta bir miting gibi düşünüyorum. Siyasi bir mesaj vermek için önemli. Twitter çok önemli ama bazen de cıvıtır. Siyaset sosyal medyayla yapılmıyor ama desteklenmeli. Ama siyaset gönülden gönüle iletişim kurabilme sanatıdır. Twitter hesabımı kendim kullanırım, mesajlarımı kendim yazarım. Hakaret olduğu zaman mahkemeye vermiyorum ama blokluyorum. Hakarete kaçmadığı sürece her türlü eleştiriye saygım var" dedi.

Haberin Devamı