Gazete Vatan Logo

'Her şey bal gibi oluyor'

'Her şey bal gibi oluyor'

Başbakan Erdoğan, AB Bakanlığının "81 İl, 81 Proje" adlı Avrupa Birliği Projeleri Festivali ve AB eğitim programları çerçevesinde, 200 öğrencinin Haliç Kongre Merkezi'ndeki Avrupa'ya uğurlanma töreninde konuştu.

İşte Başbakan Erdoğan'ın konuşmasından satır başları:


Bizi Yargı engellemiş olmasa 4 yıl önce biz Marmaray’ı açıyorduk.Bir üçüncü aşkım vardı. Boğaz’a 3. Köprüyü kurmak bize nasip olmalı diyorduk. Şimdi 3. Köprünün temelini atıyoruz.

Yüz milyon yıl kapasiteli dünyanın belki de bir numarası olacak havalimanını yapacağız diyorduk. Herkes bize gülüyordu. O medya da bize gülüyordu. E biz para da vermiyoruz. 25 yılda bize getirisi KDV’si ile birlikte yaklaşık 30 milyar Avro.

Her şey bal gibi oluyor

Bir de Kanal İstanbul diyorduk. Bazı sevdiğim ve onların da beni sevdiğine inandığım dostlarım bile ‘Yahu Başbakan bunu nasıl yapacaksın’ diyorlardı. Kendilerine ‘Bugüne kadar yapılmaz denilenleri nasıl yaptıysak onu da öyle yapacağız’ diyorduk.

Kanal İstanbul’un şimdi teferruatına girmiyorum. İhalenin öncesinde onu tanıtacağım.Dünyada artık Panama Kanalı varsa hepsinin ötesinde Kanal İstanbul var diye yürüyecekler
Bu millet yapar mı yapar bunu görecekler.Havaalanını yabancılar değil 5 Türk firması yapıyor.

'YASSIADA DEMOKRASİ ADASI OLACAK'

Hepsinden öte Yaslıada’yı, Sivriada’yı demokrasi ve özgürlükler adasına dönüştürüyoruz.Orada demokrasi aşığı bir Başbakan hakkında idam kararı verildi.

Orada oteller, çeşitli villalar, alışveriş yerleri olacak
Sivriada’da 1500 kişilik bir kongre merkezi yapmak. suretiyle uluslararası toplantıları yapabilecek şekilde denizin ortasında böyle bir sembol kongre merkezi inşa edeceğiz.Galataport engellediler. Engelledikleri için bugüne sarktı. Ama onu da yapacağız

2053’ÜN MİMARLARI

Buradaki gençliği ben 2053 yılının Türkiye’sinin mimarları olarak görüyorum.Biz büyük ihtimalle göremeyeceğiz
Ama buradaki 20 yaşındaki gençler o zaman 60 yaşındaki bu ülkenin mimarı olan insanlar olacak

'AVRUPA’NIN EN FAZLA REFORM YAPAN ÜLKESİYİZ'

İleri demokrasi standartlarını yakalamak için ne gerekiyorsa onu yapacağız.

2002’den beri TBMM’de 2 bin mevzuat çıkardık.Şu anda hiçbir Avrupa ülkesinde bizim ülkemizdeki kadar yoğun ve reform için çalışan bir başka hükümet yoktur.Şu anda tartışmasız Avrupa’nın en reformcu hükümetiyiz.O yüzden şu anda bir çok AB ülkesinden bile ilerideyiz.

Bir çok Avrupa ülkesinden daha fazla AB üyesi olmayı hak eden biziz.

AB bu akıl tutulmasından bir an önce kurtulmalıdır.AB artık gerçeklere sırtını dönmekten vazgeçmeli.Türkiye artık eski Türkiye değildir. 21. yüzyılın parlayan yıldızıdır

IMF’DE PATRON DURUMUNDAYIZ

Salı günü 10 yıl önce IMF’den 23,5 milyar dolan borç alan Türkiye son taksidini ödeyecek.IMF’nin yüzde 2 küsür ortağıyız.Onu da bilmenizde fayda var.O yüzden patron durumundayız, borçlu durumunda değil.

'BU ÜLKE GÜVENLİ BİR LİMAN'

Bu ülke güvenli bir limandır. Buraya para yatırılır, para gelir. Para gelir ve gelecek.Özelleştirme deniliyor ya 24 yılda 8 milyar dolarlık özelleştirme yapılabildi. Biz 10 yılda 52 milyar dolarlık özelleştirme yaptık.Ama rakamlar o geçmişin rakamlarıyla mukayese edilmez.Piyasa yaparak, değerini vererek yapıldı.Türkiye durmadan yıldızını parlatmaya devam edecek.

3500 dolardan 10 bin 600 dolar milli gelire ulaşan Türkiye var şu anda.Gençlere olan aşkım daha farklıdır.Çünkü sizler Türkiye’nin yarınlarısınız.

HEDEF 2023’TE 25 BİN DOLAR KİŞİ BAŞI GELİR

30 sene önce terörle mücadele ettik. Şehitlerimiz, insan kaybımız 40 binin üzerinde. İşin maddi boyutu 350 milyar dolar asgarisini söylüyorum

10 yılda 100 milyar dolar ortalama diye hesap yapsak bu parayla Türkiye’de nelerin yapılabileceğin hesabını varın siz düşünün

Şimdi Doğu ve Güneydoğu’da hareketlenme başladı.Yatırımlar arttıkça ,inşallah Türkiye sıçramasını yapacaktır.2023’teki kişi başı gelir 25 bin dolara ulaşacaktır.Genç nüfusumuzla dünyayı şaşırtmaya devam edeceğiz.

Her zaman özgüven içinde olacağız.Bugün artık Türkiye’de olmaz olamaz mümkün değil gibi olumsuz bakış açısını kabul etmiyoruz.Olmaz olmaz deme olmaz olmaz.Her şey bal gibi oluyor. işte görüyorsunuz.Hayaller gerçeğe dönüşebiliyor.

Haberin Devamı