Gazete Vatan Logo

‘Hediye’ kol saati kariyerini bitirdi

Polonya’da eski Bakan Nowak, doğum günü hediyesi saati beyan etmediği için 6 bin $ para cezasına çarptırıldı. Nowak vekillikten istifa edeceğini açıkladı.

Polonya eski Ulaştırma Bakanı Slawomir Nowak, aile üyelerinin doğum günü hediyesi olarak verdiği Ulysse Nardin marka kol saatinin mal beyanında bulunmadığı için 20 bin zloty (6 bin dolar) para cezasına çarptırıldı. Mahkeme, geçtiğimiz yıl olayın ortaya çıkmasının ardından bakanlıktan istifa eden Nowak’ın saati kasıtlı olarak bildirmediğine hükmetti. Kararı temyize götüreceğini ve adını temize çıkarmak için sonuna kadar mücadele edeceğini kaydeden Nowak, mahkeme kararının ardından milletvekilliğinden istifa edeceğini duyurdu. Haftalık haber dergisi Wprost geçen yıl, koalisyon ortaklarından Vatandaş Platformu Partisi (Platforma Obywatelska) üyesi olan Nowak’ın, milletvekili ve bakan olarak görev yaptığı 2011-2013 yılları arasında bulunduğu beş mal beyanında, lüks marka saatini belirtmediğini ortaya çıkartmıştı. Nowak haberin ardından yaptığı açıklamada, saatin eşi ve ailesi tarafından kendisine 35. yaş günü hediyesi olarak verildiğini söylemişti. 18 yaşından bu yana çalıştığını kaydeden Nowak, geçen süre zarfında saat alacak para biriktirmesinde yanlış bir şey olmadığını da ifade etmişti.

Haberin Devamı

Söylemeye gerek duymadı

Polonya yasalarına göre değeri 10 bin zloty’nin (3 bin dolar) üzerindeki nakit, taşınır ve taşınmaz tüm malların beyan edilmesi gerekiyor, ancak Nowak, kişisel bir eşya olarak gördüğü saatini beyan etmesi gerektiğini bilmediğini ifade etmişti.