Gazete Vatan Logo

"HDP'ye 'hayır' dedim çünkü..."

HDP'den gelen milletvekili adaylığı teklifini geri çeviren Kadir İnanır'ın bu tutumunun nedenlerini açıkladı. Kendisi sadece meşhur olduğu için vekil yapılmak istendiğini düşünen İnanır bu konuda emek verenlere haksızlık olacağını söyledi.

HDP'den aldığı milletvekili adaylığı teklifini geri çeviren ünlü sanatçı Kadir İnanır bu tutumunun nedenlerini Habertürk gazetesi yazarı Muhsin Kızılkaya'ya anlattı.

Uzun süredir Kadir İnanır'ın HDP'den milletvekili adayı olacağı konuşuluyordu. Bu konu, bir süre önce HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'a sorulduğunda, "Henüz kendisiyle görüşüp fikrini almadım ama biz Kadir Bey'i partimizde görmek isteriz, en yakın zamanda görüşüp fikrini alacağım" demişti.

Demirtaş ile İnanır kısa bir süre önce İstanbul 'da bir araya geldiler. Demirtaş, kendisine "resmen" adaylık teklif etti. İki gün önce katıldığı bir televizyon programında ise İnanır'ın da "sağlığı" elvermediği için bu teklife sıcak bakmadığını açıkladı.

Sadece meşhur olduğu için vekil yapılmak istendiğinin düşünen Kadir İnanır çok eskiden beri bu hareketin içinde yer almış, yetişmiş, ter dökmüş, emek vermiş birileri dururken, sırf kendisi çok meşhur ve onlara yakın duruyor diye önceliğin kendisine verilmiş olmasını “haksızlık” olarak görüyor. Oturan bir vekil olmak istemeyan ve daha önce geçirdiği biriki sağlık operasyonun bu işi “layıkıyla” yerine getirmesine engel olacağını belirten İnanır'ın şu anda bir sağlık sorunu yok.

Haberin Devamı